Het Moleneiland met de Banmolens krijgt een tijdelijk kunstwerk

Het kunstwerk Observatory staat midden een plein als een eiland binnen een eiland langs het water, en gaat op in de omgeving. © foto LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De stad Harelbeke krijgt een kunstwerk van Kevin Trappeniers aan de Banmolens. Dit in het kader van Contrei Live, een kunstparcours op en langs het water in de dertien steden en gemeenten in Zuid-West-Vlaanderen. Een initiatief van Leiedal voor hun zestigste verjaardag.

Naar aanleiding van hun zestigste verjaardag voorziet de intercommunale Leiedal vanaf 9 juli tot 26 oktober het Contrei Live Event. Leiedal omschrijft het als ‘artistieke interventies op het snijvlak tussen kunst, design, architectuur en landschap, met land-artprojecten op maat van enkele geselecteerde locaties’.

Het kunstenparcours Contrei Live nodigt samen met zestien kunstenaars en ontwerpers het publiek uit om de streek te verkennen. De wegwijzer is het water, met de uitnodiging om op en over het water na te denken en te bezinnen over het belang ervan. Ze doen dit door kunstwerken te plaatsen langs het kunstparcours.

Als je binnen in de bol gaat zitten, merk je dat de wand doorzichtig is en dat je de omgeving kan zien.
Als je binnen in de bol gaat zitten, merk je dat de wand doorzichtig is en dat je de omgeving kan zien.© GF

Een van die plaatsen is de Banmolens in Harelbeke met het kunstwerkObservatory’, een stiltekoepel van Kevin Trappeniers. Trappeniers maakt verstild beeldend werk tussen theater en beeldende kunst. “Het kunstwerk is op het eerste gezicht een zwarte bol, maar het is meer dan dat”, zegt schepen van Toerisme Dominique Windels (SP.A).

“Het staat midden een plein als een eiland binnen een eiland langs het water, en gaat op in de omgeving. Als je binnen in de bol gaat zitten merk je dat de wand doorzichtig is en dat je de omgeving kan zien. Je wordt er ook in opgenomen.”

(Peter Van Herzeele/foto LOO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier