Het Kortrijkse Orchestre International du Vetex zet 2020 in met nieuwe single

Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Met een winterwarme maar toch eigenzinnige versie van de Joods-Russische klassieker ‘Tumbalalaïka’ stuurt het Orchestre International du Vetex, vergezeld van de drie dames van het Noord-Franse Panienki, je het nieuwe jaar in.

De videoclip van ‘Tumbalalaïka’ is er naar aanleiding van een verjaardag. Het is precies 15 jaar geleden dat het Orchestre International du Vetex als Vlaams-Waals-Noord-Frans collectief zijn eerste concerten gaf. “Een prima verjaardagscadeau dus van deze grensoverschrijdende fanfare die doorheen de jaren zowat de muzikale ambassadeurs werden van de Eurometropool Kortrijk-Doornik-Rijsel. Hun muzikale energie en soms surrealistische kijk op grenzen, bracht hen de wereld rond: van de pleintjes en straten van Wazemmes of Stasegem tot gereputeerde jazzfestivals in Montreal, Peking, Graz of Oslo”, zegt woordvoerder Tomas Bulcaen.

Vijftien jaar na datum heeft de ‘Vetex’ nog niks ingeboet aan energie en lijken ze zelfs klaar voor een nieuw hoofdstuk: deze videoclip van ‘Tumbalalaïka’ is een eerste voorsmaakje van een samenwerking met de 3 zangeressen van het Rijselse Panienki waarmee Vetex in 2020 de baan op gaat. “Meteen keert het grensoverschrijdende collectief terug naar zijn eerste ‘amour’ van de Centraal-Europese muziek én willen ze de komende maanden volop werk maken van een nieuw album en een gloednieuwe voorstelling waarin de zangeressen van Panienki een hoofdrol spelen.”

https://www.youtube.com/watch?v=ZUx9HQWtNkk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier