Het Akoestisch Ei speelt thuismatch op Rock Piratos

Mario Schreel en Jan Bruynooghe van Het Akoestisch Ei aan het werk. Zondag kan je ze bewonderen op Rock Piratos. © Foto Rita Lombaert/Repro Kurt
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Je houdt wel van een streepje melancholie, pakkende nummers gebracht door de doorleefde stemmen van twee mannen met een gitaar? Dan moet je zondag op Rock Piratos in Lichtervelde zijn, waar Het Akoestisch Ei nog eens een thuismatch speelt. “We hebben het contact met het publiek gemist.”

Het Akoestisch Ei zag het levenslicht in 2009. Hun eerste optreden gaven Jan Bruynooghe en Mario Schreel tijdens de Lichterveldse Kroegentocht van dat jaar. Hoe ze op hun opvallende bandnaam kwamen? “We broedden destijds al eventjes op het plan om samen een akoestisch programma te brengen. Als werknaam begonnen we het tijdens de voorbereidingen over ons akoestisch ei te hebben. Maar plots was daar het eerste optreden en zijn we onze werknaam blijven gebruiken”, klinkt het.

Ondertussen zijn we elf jaar en een pak optredens verder. Hun eerstvolgende optreden is nu zondag, tijdens Rock Piratos in Lichtervelde. En of ze er naar uitkijken. “Het is altijd leuk om in eigen gemeente te spelen”, zegt Jan. “Het wordt ongewijfeld weer een heel fijne avond.” Dat kan Mario alleen maar beamen. “Hopelijk blijft het weer wat goed. Gezellig wordt het zeker!”

“Het publiek dat ons nog niet kent, mag een fijne selectie klassiekers verwachten: mooie covers gebracht met twee gitaren en twee stemmen”, zegt Jan. “Wie ons wel al kent, mag zeker een paar nieuwe pareltjes verwachten.”

Warmte in barre tijden

Tijdens de lockdown, toen optreden uit den boze was, postten Mario en Jan filmpjes op de Facebookpagina van Het Akoestisch Ei. “Als muzikant stop je nooit echt, hé”, zegt Jan. “Het muziek spelen, studeren, zoeken… blijft een constante. Toch mis je het contact met je publiek en medemuzikanten. Met die filmpjes probeerden we voor een beetje warmte in barre tijden te zorgen.”

Het Akoestisch Eihttps://www.facebook.com/hetakoestischei/https://www.facebook.comFacebook1280

Have a little faith in me (John Hiatt) door het Akoestisch Ei

Weer wat warmte in barre tijden door het Akoestisch Ei:
onze verandaversie van John Hiatts Have a little Faith in me.
Met Mario Schreel en Jan Bruynooghe.

Geplaatst door Het Akoestisch Ei op Vrijdag 27 maart 2020

video1.0https://www.facebook.com/hetakoestischei/videos/618860678959362/500

De twee zijn blij dat ze na een lange periode van radiostilte opnieuw kunnen optreden. “We hebben het geluk gehad dat we onlangs een paar coronaproof optredens in de buitenlucht mochten spelen”, zeggen ze. “Het deed deugd om weer voor een live publiek te staan. We hebben wel, zoals alle bands, vooral in april en mei wat optredens moeten annuleren, maar we zijn blij dat we weer buiten kunnen.”

Wie is Het Akoestisch Ei?

Het Akoestisch Ei ontstond in 2009. De tweepersoonsband bestaat uit Jan Bruynooghe (50) en Mario Schreel (46). Jan is getrouwd met Heidi Vandevelde en heeft twee kinderen: Noor (23) en Tuur (20). Hij werkt als sales manager bij Sensotec, dat hulpmiddelen maakt voor mensen met een visuele of een leesbeperking. Mario is getrouwd met Elsie Labens en heeft ook twee kindjes: Hannah (14) en Felix (10). Mario is projectleider bij Potteau Labo, een groot bedrijf in binnenschrijnwerk.


Rock Piratos vindt plaats van vrijdag 18 tot en met zondag 20 september in de tuin van café De Piraat in de Hoogstraat. Alle kaarten voor de vrijdagavond – met Gene Thomas en The Lovebirds – zijn ondertussen de deur uit. Op zaterdag spelen Bun, Lip Service en Mind Rays, op zondag Het Akoestisch Ei, Arne Demets & Bert Descamps en Pancrase & Friends.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier