Herdenking stichter Radio Mi Amigo aan zijn graf in Oudenburg

Redactie KW

Sylvain Tack kreeg zijn laatste rustplaats op de begraafplaats in de Bloemenlaan.

Sylvain Tack overleed op 5 februari 2006 in de Grietlaan in Oudenburg. Hij woonde er nog maar een zevental maanden, hij werd op 11 januari 1934 geboren in Buizingen. Sylvain Tack was destijds een succesvolle zakenman: hij was de man van de Suzy wafels, oprichter van het weekblad Joepi, maar vooral bekend van zijn kind, Radio Mi Amigo, de zeezender die hij op 1 januari 1974 in het leven riep. Op het hoogtepunt telde de zender 6.000.000 luisteraars in België en Nederland. Nadat piratenzenders verboden werden in eigen land, vluchtte Sylvain Tack naar Spanje en bleef er radio maken.

Nog één keer Radio Mi Amigo

Enkele vrienden, die vandaag een hulde brachten aan zijn grafsteen, zullen tijdens Oostende voor Anker Radio Mi Amigo nog een keer weer tot leven wekken. Vanop het schip De Artemis zullen ze vier dagen uitzenden op 94.9 MHZ en zal de zender via stram op internet (www.miamigo40.be) wereldwijd te beluisteren zijn.

“Hiermee willen we de stichter van Mi Amigo, die Vlaamse artiesten als Paul Severs, Samantha, Joe Harris en John Horton gelanceerd heeft, een laatste eer bewijzen”, aldus Noël Cordier in zijn toespraak aan Sylvains graf. Hij doet ook een oproep naar wie in de jaren zeventig nauw betrokken was bij het radiostation om zich te melden. Dat kan via info@miamigo40.be of 0475 31 05 75.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier