Hartsvriendinnen spelen Baas in Huis

Nasrine Szafiro en Gala Rommelaere, de twee hartsvriendinnetn die samen met Manu Debuck in het VTMKZOOM-programma Baas in Huis de handschoen opnemen tegen hun ouders. (Foto Rio)
Redactie KW

Gala Rommelaere(13) en Nasrine Szafiro (12) uit Ooostende zijn twee handen op een buik. Samen met Manu Debuck (13) vormen ze een te duchten trio in het VTMKZOOM-programma Baas in Huis.

“Ik had mij kandidaat gesteld om mee te doen in de sketches die tijdens Baas in Huis opgevoerd worden, maar ik bleek daarvoor te jong”, vertelt Gala. “Een ontgoocheling, maar toen de programmamakers voorstelden om zelf met een team aan het spel deel te nemen, was ik meteen enthousiast en dacht onmiddellijk aan Nasrine, mijn hartsvriendin. Samen met Manu zouden wij beslist een goed trio vormen om onze ouders het vuur aan de schenen te leggen. We keken op de website van VTM wat het allemaal precies inhield en nadat we een mailtje kregen met de beelden van een aflevering, waren we helemaal verkocht.”

“We moesten natuurlijk wel nog drie van onze ouders bereid vinden om het tegen ons op te nemen. Mijn mama zag dat direct zitten, waarna ook de papa van Nasrine en die van Manu niet langen konden weerstaan aan ons verzoek. Anderhalve maand geleden werden we dan uitgenodigd naar de tv-studio voor de opnames. We waren best wel wat zenuwachtig, vooral toen we in de schminkkamer naast een aantal van die bekende Vlamingen zaten. Maar iedereen was super attent voor ons en naarmate de show vorderde voelden we ons steeds meer op ons gemak.”

Tegen De Sterren Op

De drie meisjes waren wat blij dat zij als teamkapitein Ivan Pecnik toegewezen kregen, terwijl Maaike Cafmeyer de ploeg van de ouders mocht aanvoeren. “Ik ken hem van in Tegen De Sterren Op, dat is naast Familie een van mijn lievelingsprogramma’s”, zegt Nasrine met slaperige oogjes.

Terwijl Manu tijdens de paasvakantie op reis is naar Djerba volgt Nasrine samen met Gala een hockeykamp en ‘s avonds liggen de meiden dan in bed nog lang te kletsen over hun belevenissen van de dag en dat laat zich blijkbaar voelen… Maar tijdens Baas in Huis was ze goed wakker. “Reken maar”, lacht de tiener. “Vooral in het spelletjesonderdeel waren we bij de pinken. Zo waren wij het handigst bij de blokkenronde en bij het doorgeven van de knalbal. We werden ook goed voorbereid door de medewerkers van Baas in Huis. Zo mochten we voorafgaand aan de echte opnames al eens oefenen en overliepen ze met ons de vragen die zouden gesteld worden. En als er dan toch nog iets fout liep, dan liet de opnameleider dat even hernemen… Dan deden de ploegkapiteins ook een beetje gek ik denk om de spanning te breken en dat was echt tof. En ook de presentatoren Arne en Olga waren top. Ik zou ooit ook nog wel presentatrice willen worden…”

Spannend

Gala, Nasrine en Manu genoten ook naast de opnameset van hun deelname aan Baas in Huis. “We mochten samen met de technici aan tafel en smulden van de lekkere soep-met-balletjes. Dat gaan we zondagochtend ook doen. We komen met onze ouders bijeen rond de ontbijttafel. Verse broodjes met paaseieren…. mmmmm ! Daarna volgen we samen de uitzending. We mogen nog niet verklappen wie gewonnen heeft, maar een ding is zeker : het is een spannende aflevering geworden ! En als we ooit nog eens de kans krijgen om zoiets mee te maken, dan zullen we die beslist grijpen, want het is echt een bijzondere ervaring en een leuke herinnering voor later.”

(Rio)

>> Hoe ze het er vanaf brachten zie je zondagochtend 26 april op VTM

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier