Haringenaar en brandwondenpatiënt Michiel Buseyne ondergaat zijn laatste operatie

Michiel Buseyne uit Haringe - alias Mitch - treedt zaterdag 11 januari op met N2 Music. (foto TOGH)
Redactie KW

Michiel Buseyne ondergaat maandag wellicht de laatste in een lange rij operaties naar aanleiding van een ongeluk met een frietketel toen hij anderhalf jaar oud was. Omdat hij een tijdje buiten strijd zal zijn, geeft hij op zaterdag 11 januari nog een gratis optreden met N2 Music in café Het Mysterie in Poperinge.

Haringenaar Michiel Buseyne was amper 18 maanden oud toen hij een ketel met kokende frituurolie over zich kreeg. Na ontelbare operaties en behandelingen is de ondertussen 22-jarige Michiel nog steeds niet helemaal verlost van de ingrijpende medische ingrepen als gevolg van het ongeluk ruim 20 jaar geleden.

“Dinsdag heb ik vernomen dat ik maandag opnieuw geopereerd moet worden”, vertelt Michiel. “We wisten dat het er nog eens van ging komen, maar dat het zo snel moet gebeuren, verraste ons wel. Ik kan al enkele jaren mijn linkerarm niet helemaal strekken. Na het ongeluk werd ik behandeld met getransplanteerde huid, maar die groeide niet echt mee. Nu zullen ze huid weghalen van mijn bovenbeen en transplanteren naar mijn arm.”

“Doorheen de jaren zijn er al veel van deze correcties moeten gebeuren”, vervolgt Michiel. “Dit zou mogelijks wel mijn laatste operatie kunnen zijn aangezien ik ondertussen helemaal volgroeid ben. Minder goed nieuws is echter dat ik één à twee maanden buiten strijd zal zijn.”

Muzikant

Michiel is ook een begenadigd muzikant. Onder de naam Mitch trad hij al talloze keren op. In 2018 stond hij zelfs op het podium van De Munt in Brussel voor de operaproductie van Die Zauberflöte. De jongste tijd trad hij vaak samen op met het Zwevegemse duo N2 Music. “Aangezien het nieuws van de operatie zo plots kwam, wilde ik toch nog een laatste keer optreden voor ik geopereerd word. Vandaar dat we nog last minute een optreden geregeld hebben in café Het Mysterie in Poperinge, samen met N2 Music, op zaterdag 11 januari. De toegang is gratis. Het optreden begint omstreeks 19 uur. Iedereen is welkom.” (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier