Harelbeke zet familie Bert in de bloemetjes tijdens Kinepolis on Tour

Mevrouw Bert, schepen Dominique Windels, burgemeester Alain Top, schepen Kathleen Duchi, Joost Bert en Eddy Duquenne, ceo Kinepolis Group. © LOO
Redactie KW

Na stops in onder meer Maldegem en Brugge kwam Kinepolis on Tour naar Harelbeke. Dit op initiatief van schepen van Evenementen Dominique Windels. De stichters van Kinepolis, de familie Bert, werden in de bloemetjes gezet.

Kinepolis On Tour wordt beschouwd alsde meest intense drive-in ervaring van deze zomer. Meerdere topfilms worden in een uniek decor vertoond op het grootste mobiele LED-scherm ter wereld. Zo ook in Harelbeke, waar de wieg van Kinepolis stond. Weinigen weten het nog, maar Kinepolis Group, met wereldwijd 111 bioscopen, heeft zijn roots in Harelbeke. Met name Ciné Majestic aan de Gentsestraat.

Toen Albert Bert de Cinema Majestic van zijn vader overnam was de televisie de bioscoop aan het vervangen. We schrijven 1968. Samen met zijn schoonzus Rose-Marie Claeys bouwde Albert Bert de buurtcinema om tot de eerste duplex: een bioscoop met twee zalen. De duplex hield het midden tussen een cinema op de eerste verdieping en een volkscafé op het gelijkvloers. Hij trekt het aantal vertoningen op en verdriedubbelt daardoor het aantal toeschouwers tijdens dat eerste jaar. De slogan van Albert Bert was: ‘If I can make it here (in Harelbeke) I can make it anywhere’. Het was het begin van het alom gekende Kinepolis-imperium. Na de opening van Pentascoop in Kortrijk en Decascoop in Gent sloot Cine Majestic de deuren begin de jaren 80.

Voor de film Bad Boys For Life begon werd de familie Bert in de bloemetjes gezet.

Blij en trots

De eerste editie was een groot succes. Ruim 100 wagens schoven aan om deze film te zien. De Kinepolis On Tour drive-in is nog 30 augustus in Harelbeke. “We zijn heel blij en trots dat we Kinepolis opnieuw op het grondgebied van Harelbeke mogen verwelkomen.Toen ik wist dat dit project gelanceerd zou worden, nam ik contact met de Kinepolis Group. Zulk project moest zeker ook Harelbeke aandoen waar het alles begon met de Majestic. Kinepolis on Tour in Harelbeke is dus een beetje nostalgie”, zegtschepen van Evenementen enToerisme Dominique Windels, die er als jongen de films West Side Story en The Godfather zag.

Veiligheid verzekerd

De toer is een coronaveilig evenement. “Zo worden er per voorstelling maar 100 wagens toegelaten. Je komt aan met je eigen wagen en verlaat die enkel voor een toiletbezoek. Een mondmasker is verplicht wanneer je in contact komt met het personeel ter plaatse of bij elke verplaatsing buiten de wagen. Kinepolis zorgt voor subliem geluid in je wagen en laat je genieten van de film op een scherm van maar liefst 16 op 9 meter. Je kan online drank en snacks aankopen en met je smartphone betalen. Deze worden tot aan je auto gebracht. Op het programma staan onder meer nog Bohemian Rhapsody, Frozen2, 1917 en Grease. De drive-in cinema heeft plaats op het sportveld van basisschool Ter Gavers. Tickets kosten 25 euro per wagen. Meer info kan je vinden op de website van Kinepolis, kinepolis.com. (PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier