Hans Cools wint prestigieuze comedy award

Hans Cools is nog maar zeven maanden bezig met comedy en won al twee wedstrijden. © Foto Kurt
Bram Vanlerberghe

Lichterveldenaar Hans Cools won zaterdagavond in de Gentse Minard de Lunatics Comedy Award, een van de langstlopende comedywedstrijden van het land. Hij haalde het nipt van Oostendenaar Mohsin Abbas.

The Lunatics Comedy Award loopt al 22 jaar en de erelijst mag gezien worden. Bert Kruismans (1998), Gunter Lamoot (2000), Lieven Scheire (2002), Sven Eeckman (2004), Philippe Geubels (2006), Steven Goegebuer (2009), Lukas Lelie (2013), Jens Dendoncker (2015) en Jasper Posson (2017) gingen Hans Cools voor. Voor de 31-jarige ingenieur is dit al de tweede zege in een comedywedstrijd op korte tijd. Eind vorige maand won de Lichterveldenaar ook al de Commeere Comedy Cup in Brugge.

Eind vorig jaar haalde Hans nog de halve finales van Humo’s Comedy Cup. Kortom: het gaat hard. “Aan een wedstrijd start ik niet met het idee dat ik beter ben dan de anderen. Totaal niet. Zaterdag heeft iedereen echt sterk gespeeld. Als iedereen achteraf ook zegt dat het een goede editie was, doet dat extra deugd om te winnen.”

Ik ben trots om op die erelijst te mogen staan en het motiveert om mijn materiaal verder uit te breiden en te verfijnen. In eerste instantie om naar drie kwartier of een uur te gaan. Dan spreek ik nog niet over een avondvullende show. Maar het toont wel aan dat hetgeen ik doe geapprecieerd wordt.”

En wat nu? “Ik hoop dat ik, door deze wedstrijd te winnen, opgepikt word en de kans krijg om op grotere evenementen te spelen. Het mag verder organisch groeien. Ik heb een job die ik graag doe, we moeten een huis afbetalen, we hebben een kind en er is nog eentje op komst. Het is dus nog niet aan de orde om alles op comedy te zetten. Maar ik houd het zeker niet tegen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier