Handmade in Brugge en TURBO op zoek naar beloftevolle makers

Redactie KW

Aan de Prijs Jonge Makers 2019 is een geldbedrag van 500 euro verbonden én een intensief begeleidingstraject op maat ter waarde van 1.500 euro.

Handmade in Brugge laat bewoners en mensen die de stad opzoeken kennismaken met het rijke ambachtelijke verleden van Die Scone, maar ook met vele makers die er vandaag hun ambacht beoefenen. Een handige, gratis brochure in pocketformaat lijst niet enkel een heleboel ambachtslui op, maar stelt hen ook voor.

Jaarlijks reikt Handmade in Brugge het label ‘Handmade in Brugge’ uit aan makers die op ambachtelijke wijze producten vervaardigen in de Brugse regio.

Naast ambacht speelt innovatie een voorname rol bij Handmade in Brugge door zowel makers als het publiek aan te zetten nieuwe materialen en technieken te ontdekken. Hierbij spelen thema’s als duurzaamheid en circulaire economie een voorname rol.

TURBO oftewel Toekomstige Brugse Ondernemers wil het ondernemerschap bij jongeren en studenten bevorderen, onder meer door het opzetten van een ecosysteem rond ondernemerschap.

Beide organisaties hebben vandaag in De Republiek de Prijs Jonge Makers 2019 gelanceerd. “Met deze prijs willen we de skills van jeugdige ambachtelijke makers met passie en ambitie aanscherpen door hen te coachen op het vlak van ondernemen én ambachten”, motiveert burgemeester Dirk De fauw (CD&V). “Concreet zoeken we ambachtslui die jonger zijn dan 30 jaar en een link met Brugge hebben.”

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier