De 43-jarige Guy Verlinde schreef dit lied en speelde het voor haar tijdens haar herdenkingsdienst. "Het duurde echter een hele tijd voor ik de kracht vond om 'Dance through the Night' op te nemen", bekent Verlinde.

Uiteindelijk gaf hij het prijs op zijn jongste, bijzonder sterke en goed ontvangen akoestische cd 'All is forgiven', die eerder dit jaar verscheen. "Bij zelfmoord vragen we ons vaak af of we genoeg hebben gedaan en of we het konden vermijden", mijmert Verlinde. "Eigenlijk is dit zinloos en naast de kwestie. Het is misschien enkel een ijdele poging ons geweten te sussen. Het enige wat we kunnen doen is de herinnering levendig houden, ook al is dat niet altijd eenvoudig en ebt de pijn traag weg. Het blijft vreemd dat een wereld vol welvaart niet synoniem staat voor een wereld vol welzijn."

Verlinde hoopt dat zijn song en de bijgaande videoclip een hart onder de riem kan betekenen voor mensen die iets gelijkaardigs meemaakten als hem. En dat door de single en video te lanceren op Wereld Zelfmoord Preventie Dag het thema extra aandacht kan krijgen. Meer info vind je hier.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

(SVV)

De 43-jarige Guy Verlinde schreef dit lied en speelde het voor haar tijdens haar herdenkingsdienst. "Het duurde echter een hele tijd voor ik de kracht vond om 'Dance through the Night' op te nemen", bekent Verlinde.Uiteindelijk gaf hij het prijs op zijn jongste, bijzonder sterke en goed ontvangen akoestische cd 'All is forgiven', die eerder dit jaar verscheen. "Bij zelfmoord vragen we ons vaak af of we genoeg hebben gedaan en of we het konden vermijden", mijmert Verlinde. "Eigenlijk is dit zinloos en naast de kwestie. Het is misschien enkel een ijdele poging ons geweten te sussen. Het enige wat we kunnen doen is de herinnering levendig houden, ook al is dat niet altijd eenvoudig en ebt de pijn traag weg. Het blijft vreemd dat een wereld vol welvaart niet synoniem staat voor een wereld vol welzijn."Verlinde hoopt dat zijn song en de bijgaande videoclip een hart onder de riem kan betekenen voor mensen die iets gelijkaardigs meemaakten als hem. En dat door de single en video te lanceren op Wereld Zelfmoord Preventie Dag het thema extra aandacht kan krijgen. Meer info vind je hier.(SVV)