Guillaume Noppe wil voorzittershamer van de cultuuraad in Ardooie doorgeven

(foto JCR)
Redactie KW

Guillaume Noppe neemt niet langer het voorzitterschap van de cultuurraad op zich, al blijft hij wel medewerker binnen het dagelijks bestuur. Wie zijn rol als voorzitter nu zal overnemen, is nog niet duidelijk.

Na het einde van de gemeenteraadsverkiezingen vernieuwen alle inspraakorganen, zo ook de gemeentelijke culturele raad. De jeugdraad maakte reeds bekend dat Stijn Vanhaverbeke de plaats van Dries Damme inneemt. In de seniorenraad neemt Marleen Lepla het roer over en in de sportraad zal Mario Olivier dat doen. Bij de cultuurraad is de opvolging van Guillaume Noppe een vraagteken.

“Rustig op zoek”

Tobias Callewaert van de dienst Cultuur voorziet geen problemen bij een voorzitterswissel.

“Nu wij weten dat Guillaume geen nieuw voorzittersmandaat beoogt, kunnen wij rustig op zoek gaan naar een nieuwe voorzitter. Wij hebben nog maar pas onze algemene vergadering met alle aangesloten verenigingen achter de rug en daar werd de openstaande functie bekend gemaakt”, aldus Tobias.

De gemeentelijke culturele raad is niet alleen en adviesorgaan, maar organiseert ook activiteiten. Op 18 oktober staat een theatervoorstelling op de planning. Het Prethuis uit Oostende brengt dan een komisch stuk onder de titel ‘Serviceflat. Save the date’.

Ook in oktober is er de seniorenmatinée.

Traditionele afsluiter voor dit jaar wordt dan weer de toekenning van de jaarlijkse cultuurprijs, die dit jaar gewonnen werd door Luc Vanneste. (JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier