Guga Baul volgend jaar opnieuw op de planken van het Kursaal

Guga kruipt in de huid van verschillende artiesten. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Op zaterdag 8 februari kruipt Guga Baul met ‘Studio Guga’ in de muzikale krochten van bekende muzikanten zoals alleen Guga dat kan. En dat doet hij opnieuw in het Kursaal in zijn Oostende.

Oostendenaar Laurent Bailleul (33) stelt op 8 februari zijn nieuw project ‘Studio Guga’ met de daarbij horende CD ‘Ongehoord’ live voor in zijn thuisstad. Studio Guga is eigenlijk de voortzetting van de covergroep ‘Radio Guga’. Deze keer gaat de Oostendenaar nog een stap verder. “Ik schreef deze keer alle nummers zelf”, vertelt Guga trots.

“Het worden dus geen covers, maar ik breng ze wel als een andere zanger. De nummers zullen dus klinken alsof ze door de geïmiteerde zanger zelf gezongen worden. Daar komt eigenlijk ook de titel ‘Ongehoord’ van. De geïmiteerde artiesten hebben zelf nog hun nummer niet gehoord. Mijn bandleden verklaarden me eerst gek (lacht). Maar toen ik ze wat nummers liet horen, waren ze meteen enthousiast. Enkele leden van de band speelden al samen met enkele van de geïmiteerde artiesten. Dat zorgde ervoor dat ik op hen kon rekenen voor de uitwerking van de melodie.”

Zo herkenbaar mogelijk

Guga kruipt in de huid van verschillende artiesten zoals Bart Peeters, Raymond van het Groenewoud, Het Zesde Metaal, Clouseau, Mama’s Jasje, Frans Bauer, Stef Bos, Johan Verminnen, Kommil Foo, Guido Belcanto, Gorki, Boudewijn de Groot, Willem Vermandere, De Kreuners en Rick de Leeuw. “Ik gebruik daarbij de woordenschat die de artiest zou gebruiken. Ook de typerende klanken gebruikte ik. Het moest zo herkenbaar mogelijk zijn. De mensen moesten meteen weten over welke artiest het gaat. Voor Clouseau heb ik zo veel woorden met een ‘ij’ toegevoegd”, lacht Guga.

Voor Guga is optreden in het Kursaal van Oostende thuiskomen. Guga werd als Laurent Bailleul geboren in Oostende, maar woont nu al even in Borgerhout met actrice Tine Embrechts en hun twee kinderen. “Optreden in Oostende is altijd heel speciaal voor mij. Ik ben ervan overtuigd dat heel wat vrienden, oud-leerkrachten en familie naar de show in Oostende komen kijken. Mijn ouders hebben de show al gezien in Torhout. Maar zelfs zij komen ongetwijfeld nog eens langs. Of ik de mensen in het publiek kan zien tijdens de show? Ja, met deze show wel. En net dat maakt het leuk: de interactie met het publiek. Of de sfeer in Oostende anders zal zijn? Misschien wel. Vooral omdat veel mensen in de zaal me echt zullen kennen in het gewone leven. Maar ook voor mij wordt het leuk. Ik kijk er hard naar uit.”

Tickets en info te verkrijgen via www.comedyshows.be. Tickets kosten 25 euro, 30,25 euro of 40,25 euro inclusief servicekosten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier