Guapo Team blikt terug op succesvolle mineralen-, fossielen- en edelstenenbeurs

Op de foto het team achter de 5 de internationale mineralen- en fossielenbeurs die afgelopen zondag doorging in OC De Voncke te Heule. © BRU
Redactie KW

Guapo Team Belgium organiseerde afgelopen zondag de vijfde editie van zijn mineralen-, fossielen- en edelstenenbeurs in oc De Vonke. De vereniging trakteerde de 450 bezoekers op heel wat bijzondere vondsten van uitstappen in binnen- en buitenland.

“Zowel de fluorescerende als de micromineralen kenden veel succes”, zegt voorzitter Jan Ocula. “De grote loebas van 75 kilogram, een koperkies mineraal met pyriet, was bovendien hét pronkstuk van onze expo. De steen was meteen verkocht, maar gelukkig liet de nieuwe eigenaar zijn koopje staan zodat het publiek hem nog de hele dag kon bewonderen.”

Net zoals de voorbije jaren werden er ook prijzen uitgedeeld. “De hoofdprijs, een luchtballonvaart met champagne aan boord, werd gewonnen door de 16-jarige Thomas Dejaegere uit Aalbeke. Het stemt ons gelukkig dat een jongere met de prijs aan de haal gaat. We zagen afgelopen weekend heel veel jeugd naar onze expo afkomen. Dat is enkel positief voor de toekomst.” (nvh/bru)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier