Grote zoektocht van producer Chillow zorgt voor 20 gelukkige vinyljagers

© TVK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De Kortrijkse zanger, producer en skater Chillow had een origineel idee. Op 8 mei verstopte hij 20 vinylplaten verdeeld over Kuurne en Kortrijk. Hij gaf tips op zijn facebookpagina, website en sociale media. Ze werden allemaal gevonden.

Chilo ‘Chillow’ Derieuw van Chilloproductions lanceerde de zoektocht onder de noemer ‘Corona game on!’. “Ik wilde de mensen in deze bizarre coronatijden een origineel verzetje geven”, zegt hij. Tientallen joggers, wandelaars en speurneuzen lieten het zich geen twee keer zeggen toen ze de namen op de vinylplaten ontdekten op Instagram: onder meer Jeffrey Bearelle, Filip Kowlier, Walter Ego, John Robinson Music, Peter Lesage, Tim Wulleman en dj Grazzhoppa.

Alles op één dag weg

“Alle platen waren op dezelfde dag weg. Bij sommige van de platen zat ook een box met een t-shirt van mijn zus Oshin. Zij is wereldkampioene WBF boksen”, vertelt Chilo. “In Kuurne was het in enkele uren geklaard en in Kortrijk werd de laatste lp gevonden om 1 uur ‘s nachts. Leuk detail: Francis Benoit, de burgemeester van Kuurne, vond de lp die rond het stadhuis verstopt was. Hij nam een foto van de hoes, postte die op zijn Instagram en verstopte de lp opnieuw. Zo konden andere inwoners de lp vinden.”

Chilo 'Chillow' Derieuw.
Chilo ‘Chillow’ Derieuw.© TVK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier