Grillmasters donderdagavond te gast in Watou

Bij Hof ter Moenaerde van biokippenboer Stefan D'Hulster voerden de deelnemers van Grillmasters op VIER een opdracht uit. (Foto MD)
Redactie KW

Kippenboer Stefan D’Hulster is donderdagavond te zien in het VIER-programma Grillmasters. Samen met barbecuekampioen Peter De Clercq mag hij er een kippengerecht beoordelen.

Stefan D’Hulster (44) uit de Moenaerdestraat in Watou krijgt de deelnemers van Grillmasters over de vloer. Zijn bioboerderij telt 900 varkens en 4.800 biokippen. “Het kippenras heet Sasso”, vertelt Stefan. “Dat is een traaggroeiend ras. De industriële witte kip is na zes weken volgroeid, hier gaat het om elf weken.” In september vonden er op zijn bedrijf opnames plaats van het barbecueprogramma Grillmasters.

“De opdracht was een kip pluimen, kuisen en grillen van nose to tail, van kop tot teen dus. Ze moesten ook de sot l’y laisse (rugfilets, red.) eruit halen, enkele kandidaten hebben dat moeten googelen, want ze wisten wat dat precies was. Uiteindelijk zat ik samen met Peter De Clercq in de jury en moest ik de bereidingen van de kandidaten beoordelen. Of ik zelf een grillmaster ben? Ik denk dat Peter mij zou buizen.”

Het was niet de eerste keer dat Stefan op tv te zien was. “Kobe Ilsen is hier ook al eens langsgekomen voor zijn programma Over Eten. Daarin vergeleken ze een gewone kip met een biokip op vlak van levensomstandigheden en smaak. En dan is ons bedrijf vermoedelijk in de fichebak beland van de mediabedrijven, waardoor we opnieuw gecontacteerd werden“, lacht Stefan. “Het is mooie reclame, maar mijn doel is vooral om bij te dragen aan het positieve imago van bio.” (AP)

Donderdagavond om 20.35 uur: Grillmasters op VIER

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier