Grafiekatelier Etsco vult muren Brugs cultuurcafé De Biekorf

© SVV
Redactie KW

Het zevenkoppige collectief dat al sinds 2008 actief is, toont een waaier aan technieken.

De leden van het Grafiekatelier Etsco zijn – in alfabetische volgorde – Jos Basyn, Jeffrey Derous, Alain Hatse, Patrick Messens, Anja Praet, Martina Träger en Martine Verhaeghe. Deze maginificent seven heeft zich ontwikkeld in de prentkunst oftewel de grafiek. Het is de vorm van beeldende kunst waarbij kunstenaars gebruik maken een druktechniek om een werk in oplage te vervaardigen. Ook de afbeeldingen of werken die op deze manieren worden gemaakt, worden grafiek genoemd.

“Grafiek is een prentkunst die authenticiteit uitstraalt”, meent Alain Hatse. “Met ons grafiekcollectief doen we nog steeds een beroep op traditionele ambachtelijke technieken om prenten af te drukken. Vooral diepdruktechnieken komen hierbij om de hoek kijken. In het verleden hebben we al ateliers gegeven voor Vormingplus regio Brugge.”

Nu hangen de werken van de leden van Etsco aan de muren van het Brugse cultuurcafé De Biekorf, gelegen aan de Naaldenstraat 4. Open elke werkdag vanaf 18 uur en tijdens culturele activiteiten in het aanpalende Theater De Biekorf. Gratis toegang.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier