Goose levert geschenk voor alternatieve Record Store Day

© (Foto GF)
Redactie KW

Op zaterdag 20 juni valt er een ten inch te scoren van ‘Synrise’, hun hit van tien jaar geleden en de titel van hun tweede langspeler.

Record Store Day, de jaarlijkse hoogdag van de alternatieve platenwinkel, kon dit jaar door Covid-19 niet zoals gepland plaatsvinden. Volgend weekend valt er evenwel toch uniek materiaal te scoren tijdens #LoveRecordStores. Dit gebeurt niet enkel in de fysieke winkels, maar ook online. Dit initiatief wordt ondersteund door de Belgian Entertainment Association Music. “Op zaterdag 20 juni bieden we een aanbod aan unieke Belgische releases”, klinkt het. “Op die manier komen de lokale platenwinkels alsnog onder de aandacht.” Een overzicht van de Belgische releases vind je hier: https://recordstoreday.be/releases.

Ambassadeurs van #LoveRecordStores zijn de vier leden van de Kortrijkse electrorockband Goose. Zij zetten het licht op groen om duizend exemplaren op ten inch te laten persen van ‘Synrise’. Bij de laatste editie van ‘The Greatest Switch’, de lijst met de beste honderd dancetracks volgens de luisteraars van Studio Brussel, bezetten ze met dit nummer in oktober vorig jaar nog de derde plaats.

De eerste duizend klanten van onafhankelijke platenwinkels krijgen volgend weekend bij hun aankoop/aankopen een gratis exemplaar van ‘Synrise’ (met op de b-kant ‘Bend’) mee naar huis. Ook wie online platen bestelt, maakt kans op een exemplaar.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier