Vorig jaar wist TAZ al 90 procent van zijn capaciteit op te vullen en nu al lijkt de organisatie goed op weg om dat record te verbreken. Er zijn op dit ogenblik 15 procent meer tickets verkocht dan vorig jaar: er zijn al 34.915 tickets verkocht op een totaal van 45.723.

Het bezettingspercentage ligt nu op 76 procent. Het totaal aantal bezoekers is trouwens een veelvoud van het aantal betalende bezoekers, want heel wat voorstellingen zijn gratis. De 21ste editie klokte af ongeveer 130.000 bezoekers, wat meteen het streefdoel is voor editie 22.

Grotere veranderingen aan het programma zijn er niet meer geweest, al zijn een aantal voorstellingen nog verhuisd om de capaciteit op te drijven. De Versluys Dôme is de grootste zaal met 550 zitjes.

Van 25 juli tot en met 4 augustus zijn er op TAZ 150 verschillende producties te zien op meer dan 30 locaties in de badstad, goed voor samen 710 presentaties. Naast theater is er ook steeds meer ruimte voor muziek, film en literatuur.

Het curatorschap is in handen van Barbara Raas die werkt rond nieuwe rituelen in onze samenleving, van liefhebben tot verbondenheid, van dood tot troost. TAZ gaat daarmee op zoek naar de helende kracht van kunst. Dat komt meteen tot uiting tijdens het openingsevenement op 25 juli. Kunstenaars Eva Knibbe en Bart van de Woestijne hebben een rechtszaak tegen de dood aangespannen. Openbaar aanklager Jean-Luc Cottyn zet persoonlijke getuigenissen om in een juridische aanklacht en Els Leenknecht treedt op als advocate van de burgerlijke partijen. Ook de advocaat van de beklaagde, Walter van Steenbrugge, voert getuigen en deskundigen aan.

Dan is er nog The Rope, een groot blauw touw van kunstenaar Ief Spincemaille. Op 25 juli om 5.30 uur al wordt The Rope op het strand gelegd en het volgt in de voormiddag de vloedlijn tot aan de dijk. Tot en met 31 juli verblijft Rope in Oostende en tref je het touw aan het Sint-Catharinaplein, in de drukke winkelstraten, op een vissersboot, in de Nieuwe Stad én gedrapeerd over de schouder van het Nationaal monument voor de Zeelieden op het Zeeheldenplein.

Ook dit jaar heeft de organisatie rekening gehouden met gezinnen met kinderen. In het Familiepark zijn er 18 voorstellingen te zien voor jong en oud. Er zijn daarvoor 13.660 tickets beschikbaar, maar die kunnen enkel vanaf 28 juli ter plekke worden gekocht. Heel wat voorstellingen zijn gratis.

(Belga)

Vorig jaar wist TAZ al 90 procent van zijn capaciteit op te vullen en nu al lijkt de organisatie goed op weg om dat record te verbreken. Er zijn op dit ogenblik 15 procent meer tickets verkocht dan vorig jaar: er zijn al 34.915 tickets verkocht op een totaal van 45.723.Het bezettingspercentage ligt nu op 76 procent. Het totaal aantal bezoekers is trouwens een veelvoud van het aantal betalende bezoekers, want heel wat voorstellingen zijn gratis. De 21ste editie klokte af ongeveer 130.000 bezoekers, wat meteen het streefdoel is voor editie 22.Grotere veranderingen aan het programma zijn er niet meer geweest, al zijn een aantal voorstellingen nog verhuisd om de capaciteit op te drijven. De Versluys Dôme is de grootste zaal met 550 zitjes.Van 25 juli tot en met 4 augustus zijn er op TAZ 150 verschillende producties te zien op meer dan 30 locaties in de badstad, goed voor samen 710 presentaties. Naast theater is er ook steeds meer ruimte voor muziek, film en literatuur.Het curatorschap is in handen van Barbara Raas die werkt rond nieuwe rituelen in onze samenleving, van liefhebben tot verbondenheid, van dood tot troost. TAZ gaat daarmee op zoek naar de helende kracht van kunst. Dat komt meteen tot uiting tijdens het openingsevenement op 25 juli. Kunstenaars Eva Knibbe en Bart van de Woestijne hebben een rechtszaak tegen de dood aangespannen. Openbaar aanklager Jean-Luc Cottyn zet persoonlijke getuigenissen om in een juridische aanklacht en Els Leenknecht treedt op als advocate van de burgerlijke partijen. Ook de advocaat van de beklaagde, Walter van Steenbrugge, voert getuigen en deskundigen aan.Dan is er nog The Rope, een groot blauw touw van kunstenaar Ief Spincemaille. Op 25 juli om 5.30 uur al wordt The Rope op het strand gelegd en het volgt in de voormiddag de vloedlijn tot aan de dijk. Tot en met 31 juli verblijft Rope in Oostende en tref je het touw aan het Sint-Catharinaplein, in de drukke winkelstraten, op een vissersboot, in de Nieuwe Stad én gedrapeerd over de schouder van het Nationaal monument voor de Zeelieden op het Zeeheldenplein.Ook dit jaar heeft de organisatie rekening gehouden met gezinnen met kinderen. In het Familiepark zijn er 18 voorstellingen te zien voor jong en oud. Er zijn daarvoor 13.660 tickets beschikbaar, maar die kunnen enkel vanaf 28 juli ter plekke worden gekocht. Heel wat voorstellingen zijn gratis.(Belga)