Gloeiende structuur aan Collegebrug krijgt blijvend vervolg

Redactie KW

Tom Dekyvere zorgt zo voor een blijvende herinnering aan De Grote Verleieding

Them Sculptures van Tom Dekyvere weeft kleurrijke touwen met onder meer vlas tot een geometrische structuur die perfect past binnen de organische flow van de Collegebrug. Overdag communiceert de imposante installatie via schaduw en reflectie. Ze laadt zichzelf als het ware op om bij zonsondergang te veranderen in een gloeiende massa. Je kan dit schouwspel nog bewonderen tot en met 27 september.

Tom Dekyvere breit nu een vervolg op deze installatie. Hij zal ‘Rhizome Structures‘ creëren, een metalen sculptuur waarin hij de thema’s ‘verbinden’, ‘textiel’ en ‘de Leie’ verwerkt. ‘Rhizome Structures’ nodigt je uit om erdoor te lopen of even in te zitten. “Het wordt een sculptuur in staal die open zal zijn aan één kant en waaronder je kan gaan liggen. Een geometrische cocon waarin je kunt vertoeven, een gebundelde versie van wat de brug bood, maar ook een blijvende herinnering aan wat het project De Grote Verleieding allemaal aan moois en waardevols heeft opgeleverd”, aldus de kunstenaar.

Het levensgrote kunstwerk is begin oktober klaar en krijgt een definitieve plek op Buda Beach, dicht bij de Collegebrug.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier