Gloednieuwe drumstellen van Kortrijk Drumt goed aangekomen in lekker warm Malta

Voor het grote podium van Drum Fest Malta. © TD
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Woensdagnacht zijn de leerkrachten en de leerlingen van Drumschool Gino Kesteloot en sympathisanten geland in Malta. Ze werden er opgewacht door de organisator van het Drum Fest Malta, Gilbert Gübr. De 44 Kortrijkse drummers zullen er optreden bijgestaan door 15 plaatselijke drummers.

Donderdag werd het terrein bezocht: het nationaal park ‘Ta Qali’ vlak bij het nationaal voetbalstadion van Malta. Daar staat het gigantisch podium. “Dit is zot, zot, zot! Het is groter dan het podium van Rimpelrock”, zei teamleider Gino Kesteloot. De kern van de organisatie bestaande uit Gerry, Simon, Franky, Steve 1, 2 en 3, Marnic, Tom, Piet, Johan, Tony, Kevin, Mieke, Carlos en Gino poseerden gewillig met de werfleider Owen voor het indrukwekkende podium van Drum Fest Malta.

KW Kortrijk – Menenhttps://www.facebook.com/kwkortrijkmenen/https://www.facebook.comFacebook1280

De drummers en sympathisanten van Kortrijk DRUMT zijn aangekomen in het broeierige Malta. Het grote podium maakte wel indruk op de Kortrijkzanen. Hun nieuwe drums – speciaal uit België overgevlogen – werden netjes uitgeladen.

Geplaatst door KW Kortrijk – Menen op Donderdag 13 juni 2019

video1.0https://www.facebook.com/kwkortrijkmenen/videos/2130819193634508/500

De Kortrijkse delegatie bij aankomst in Malta.
De Kortrijkse delegatie bij aankomst in Malta.© TD

De drummers zullen spelen op splinternieuwe drums die uit België werd meegebracht. Leuk detail: ze zijn in de Belgische kleuren geschilderd. De drummers hielpen ze zelf lossenen omdat de boog niet altijd kan gespannen staan werd een ijsje gegeten. Steve Carette, medeorganisator vroeg twee bolletjes en kreeg er inderdaad twee, zij het in een iets ander hoorntje.

Gloednieuwe drumstellen van Kortrijk Drumt goed aangekomen in lekker warm Malta
© TD

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier