Donderdag werd het terrein bezocht: het nationaal park 'Ta Qali' vlak bij het nationaal voetbalstadion van Malta. Daar staat het gigantisch podium. "Dit is zot, zot, zot! Het is groter dan het podium van Rimpelrock", zei teamleider Gino Kesteloot. De kern van de organisatie bestaande uit Gerry, Simon, Franky, Steve 1, 2 en 3, Marnic, Tom, Piet, Johan, Tony, Kevin, Mieke, Carlos en Gino poseerden gewillig met de werfleider Owen voor het indrukwekkende podium van Drum Fest Malta.

De drummers en sympathisanten van Kortrijk DRUMT zijn aangekomen in het broeierige Malta. Het grote podium maakte wel indruk op de Kortrijkzanen. Hun nieuwe drums - speciaal uit België overgevlogen - werden netjes uitgeladen.

Geplaatst door KW Kortrijk - Menen op Donderdag 13 juni 2019
De Kortrijkse delegatie bij aankomst in Malta. © TD

De drummers zullen spelen op splinternieuwe drums die uit België werd meegebracht. Leuk detail: ze zijn in de Belgische kleuren geschilderd. De drummers hielpen ze zelf lossenen omdat de boog niet altijd kan gespannen staan werd een ijsje gegeten. Steve Carette, medeorganisator vroeg twee bolletjes en kreeg er inderdaad twee, zij het in een iets ander hoorntje.

© TD