Gilles Manfronelli (25) reisde voor zijn idool Lady Gaga naar Las Vegas

Gilles ontmoette Lady Gaga persoonlijk tijdens haar tour in 2013 in het Antwerpse Sportpaleis. © repro FODI
Redactie KW

Gilles Manfronelli uit Ingelmunster is een échte fan van wereldster Lady Gaga. Hij zag deze zangeres al zeker 20 keer optreden en reisde zelfs speciaal naar Las Vegas om haar show te kunnen zien. Meer nog: hij heeft haar al één keer echt ontmoet!

Al sinds zijn kinderjaren is Gilles een grote muziekliefhebber. Vroeger moest hij zijn ouders altijd overhalen om hem tot in Blankenberge te brengen voor Tien om te Zien. Gilles keek op naar de muzikanten en hij luisterde de hele dag naar muziek. Ruim tien jaar geleden leerde hij het werk van Lady Gaga kennen bij de release van haar allereerste single Just Dance. “Ik mag mezelf echt een fan van het eerste uur noemen. Eerst dacht ik -zoals vele anderen- dat het weer om een eendagsvlieg zou gaan, maar nu mag je haar een echt popicoon noemen”, vertelt Gilles.

Meet & Greet met Gaga

Gilles raakte gefascineerd door de muziek van Lady Gaga. “Haar eerste nummer was meteen een catchy meezinger en heel luchtig. Ik ging meteen de videoclip opzoeken en zag dat Lady Gaga een zeer speciale persoonlijkheid had. Vervolgens zocht ik ook meteen optredens op, want ik wou haar ook live aan het werk horen. Zij is één van de weinigen die nog écht kan zingen”, benadrukt Gilles, die ondanks zijn jonge leeftijd toch al een 20-tal shows van zijn idool zag. “Buiten Antwerpen zag ik ze ook al live in Parijs, Amsterdam en vorige week zelfs in Las Vegas. Twee shows zijn mij enorm bijgebleven. De eerste was de Artrave : The Artpop Ball in 2013 in Antwerpen, omdat ik daar wel een heel speciale plaats in de zaal had en haar na de show heb ontmoet. Die plaats was voor 20 superfans die een deel van het podium vormden en in luxe zetels mochten kijken vanop de eerste rij. Naast dit optreden heeft de show in Las Vegas mij sterk aangegrepen. Dit was toch wel een unieke ervaring : aan de andere kant van de wereld een concert van je idool mogen meemaken”, mijmert Gilles.

Hij denkt nog vaak terug aan zijn ontmoeting met Lady Gaga. “Als superfan was dat een heel speciaal moment. Alle superfans mochten haar ook ontmoeten en haar vragen stellen. Ze nam dan ook ruim anderhalf uur de tijd voor ons en gaf ons drankjes, zong voor ons en beantwoordde onze vragen. Ondanks haar roem was ze heel down to earth en menselijk. Ze ging zeer persoonlijk met iedereen om, gaf ons knuffels, liet ons samen foto’s maken en ging zelf onze drankjes halen aan de bar. De persoon achter de superster ontdekken, dat is toch een heel unieke ervaring.”

Jezelf aanvaarden

Gilles vindt het moeilijk om een favoriet te kiezen uit het repertoire van Gaga. “Ik maak een opsplitsing tussen haar bekende singles en minder bekende albumnummers. Uiteraard is Born This Way een grote favoriet, omdat ik samen ben met een jongen en in die tijd ook in de knoop lag met mijn seksualiteit en persoonlijkheid. In dat nummer kaartte ze ‘anders zijn’ meer dan ooit aan, wat me op één of andere manier moed gaf om mezelf te accepteren en te zijn wie ik ben. Daarnaast is een grote favoriet Dance In The Dark, omdat ze met dat nummer de eerste show opende die ik bijwoonde. Het is en blijft ook een geweldig lied.”

Waarom reisde Gilles speciaal naar Amerika om zijn idool te zien ? “Lady Gaga geeft in Las Vegas een speciale concertreeks voor twee jaar. Ik heb haar al ieder jaar aan het werk gezien, dus was het gekke idee er om dat te doen. Alleen wist ik niet wie er ook zo zot zou zijn om met mij mee te gaan. Bo Klijnhout uit Nederland leerde ik kennen bij één van haar shows. Jarenlang bleven we in contact en deden we naast concerten ook veel andere dingen samen. Op een dag stuurde ze mij een bericht en overtuigde mij om gewoon kaarten te kopen en niet meer na te denken. Dat deed ik dan gewoon! Het was toch nog een jaar voor het zou plaatsvinden, dus we hadden nog tijd genoeg om te sparen voor deze trip”, vertelt Gilles.

Kunst- en vliegwerk

Het was ook zeker de moeite. De show zelf duurde maar liefst 2,5 uur en vond plaats in een kleinere zaal voor ongeveer een 3.000-tal mensen. We stonden op de eerste rij en werden al meteen uit onze sokken geblazen toen ze opkwam. Uit het plafond zweefde ze naar beneden, over het publiek, tot uiteindelijk op het podium. Naast de – uiteraard – knotsgekke kostuums, stond ze ook in een gigantische robot die zich over het podium bewoog, vloog ze meermaals door de lucht, was er vuur, vuurwerk, spectaculaire dans en salto’s, omgeven door een adembenemende lichtshow, zeer veel interactie met het publiek en enorm veel energie. Mijn favoriete moment was echter het laatste nummer, een heel ingetogen song. Met haar nummer 1-hit uit 2018 Shallow uit de bekroonde film A Star Is Born, waarin ze de hoofdrol speelt, sloot ze de show heel sober af. Gewoon Gaga achter de piano, een sober shirt en haar kraakheldere stem die iedereen heeft omver geblazen”, klinkt Gilles nog steeds onder de indruk.

Tattoo op de buik

We wilden nog weten of het klopt dat Gilles een tattoo heeft van Lady Gaga. “Jazeker ! Rechtsonder op mijn buik staat Born This Way. Niet alleen omdat ik dat nummer fantastisch vind, maar omdat het me vroeger veel moed heeft gegeven om uit de kast te komen, zoals ik al zei. Ik heb het erop laten zetten om mezelf er altijd aan te herinneren dat ik wél ‘normaal’ ben en me niet mag laten neerhalen om wie ik ben, maar mezelf moet blijven”, besluit Gilles.

(Patrick Depypere)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier