Gilles Coulier regisseert vier afleveringen van ‘War of the Worlds’

© LW
Redactie KW

De 32-jarige naar Gent uitgeweken Brugse cineast gaat internationaal. Met zijn productiehuis De Wereldvrede verleent hij zijn medewerking aan dit ambitieuze project.

Momenteel loopt op VIER ‘De Dag’, de wijd en zijd gelauwerde fictiereeks van Jonas Geirnaert en Julie Mahieu. Deze reeks werd geregisseerd door Gilles Coulier en Dries Vos. Na enkele kortfilms brak Coulier in het najaar van 2015 bij het brede publiek door met de Canvasreeks ‘Bevergem’. Ondertussen bracht hij ook zijn langspeelfilmdebuut ‘Cargo’ uit.

War of the worlds

Het manifeste talent van Coulier is ook het buitenland niet ontgaan, want hij gaat vier afleveringen regisseren van ‘War of the Worlds’, gebaseerd op de science-fictionklassieker van H.G. Wells. Deze versie heeft een hedendaagse Europese setting en geeft een beeld van wat er van de mensheid op onze planeet zou overblijven na een buitenaardse aanval. De Brit Howard Overman tekende voor de adaptatie.

De hoofdrollen zijn voor onder meer Oscarwinnaar Gabriel Byrne (bekend van ‘The Usual Suspects’ en ‘Louder Than Bombs’), Elizabeth McGovern (bekend van ‘Downton Abbey’ en ‘The Wife’), Léa Drucker (bekend van ‘Custody’ en ‘Les Grands Esprits’), Guillaume Gouix (‘Les Revenants’) en Adel Bencherif (bekend van ‘Frères Enemis’ en ‘Un Prophète’).

Première eind dit jaar

De achtdelige Brits-Franse coproductie wordt onder meer in Londen, Bristol, Parijs, de streek rond Bouillon en de Alpen gedraaid. De première staat voor eind 2019 gepland. Na de eerste vier afleveringen neemt de Britse regisseur Richard Clark (bekend van ‘Versailles’ en ‘Innocent’) de fakkel over van Coulier.

Fox Europe/Africa zorgt voor de televisiedistributie in meer dan vijftig landen. De reeks komt tot stand met de steun van de Belgische Tax Shelter.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier