Gezocht: jong acteertalent voor nieuwe film Waregemse Wannes Destoop

Wannes Destoop. (Foto Titus Simoens)
Redactie KW

‘billy. the bully’, zo heet de nieuwe kortfilm van Wannes Destoop. Het wordt zijn tweede film, na het bejubelde ‘Badpakje 46’, dat op het filmfestival van Cannes de juryprijs won.

Net als Badpakje 46 gaat ook billy. the bully over een buitenbeentje en pesten. “Ik had het gevoel dat ik nog niet helemaal klaar was met die thematiek en ik wou dat verder uitspitten. Pesten is helaas heel actueel en intrigerend tegelijk. Er zijn in de media te veel verhalen van jongeren die uit het leven stappen omdat ze de pesterijen niet meer aankunnen. Met mijn kortfilm wil ik dat aankaarten. Niets is zwart-wit, dus daarom neem ik de kijker zowel mee in het perspectief van de pester als van het slachtoffer”, legt Wannes uit. “Bovendien is het een heel persoonlijke film. Ik herken veel van mezelf in het hoofdpersonage.”

Voor zijn film is Wannes nog op zoek naar twee jongens om Billy en Kenzo te spelen: “Ervaring is absoluut geen vereiste, motivatie des te meer. Het belangrijkste is dat de jongens met een grote naturel spelen. Of ze dan West-Vlaams spreken of een Brussels accent hebben, is ondergeschikt, hoewel ik natuurlijk een voorliefde voor West-Vlaams heb. (lacht) De audities volgen eind juni en de opnames staan gepland op het einde van de zomervakantie. Wie het voelt kriebelen, kan ons mailen en dan kijken we wat de castingdagen opleveren.”

Kom jij in aanmerking voor de rol van Kenzo of Billy? Mail naar casting.bbt@gmail.com en neem deel aan de castings.

(JE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier