De Baden van Oostende, boordevol absurditeit en maatschappijkritiek, wordt binnenkort overgedaan door de veelbekroonde kunstfotograaf Athos Burez. De opname van de kunstfoto gebeurt op het strand van Oostende, met Oostendenaren en kustbezoekers als figuranten. Zij spelen dan de personages die Ensor een plaats gaf op het werk.

De oproep naar figuranten is al even humoristisch als het schilderij zelf. Wie wil een prot laten? Wie wil drijven op z'n dikke pens? Wie heeft er 2 geile hondjes? Al wie zich geroepen voelt om deel uit te maken van dit nieuwe kunstwerk kan zich kandidaat stellen via myensor.com, en dat tot en met 9 september.

Lees verder onder de foto

Het originele kunstwerk van James Ensor is nog tot 11 oktober te bezichtigen in Het James Ensorhuis in Oostende. De kunstfoto van Athos Burez zal vanaf midden oktober naast de originele ets tentoongesteld worden. Dit is echt een buitenkans voor al wie ervan droomt om op een echt kunstwerk te staan en in een museum te hangen.

De Baden van Oostende, boordevol absurditeit en maatschappijkritiek, wordt binnenkort overgedaan door de veelbekroonde kunstfotograaf Athos Burez. De opname van de kunstfoto gebeurt op het strand van Oostende, met Oostendenaren en kustbezoekers als figuranten. Zij spelen dan de personages die Ensor een plaats gaf op het werk.De oproep naar figuranten is al even humoristisch als het schilderij zelf. Wie wil een prot laten? Wie wil drijven op z'n dikke pens? Wie heeft er 2 geile hondjes? Al wie zich geroepen voelt om deel uit te maken van dit nieuwe kunstwerk kan zich kandidaat stellen via myensor.com, en dat tot en met 9 september.Lees verder onder de fotoHet originele kunstwerk van James Ensor is nog tot 11 oktober te bezichtigen in Het James Ensorhuis in Oostende. De kunstfoto van Athos Burez zal vanaf midden oktober naast de originele ets tentoongesteld worden. Dit is echt een buitenkans voor al wie ervan droomt om op een echt kunstwerk te staan en in een museum te hangen.