Gezin uit Roeselare beleefde met VTM ‘De Vetste Vakantie’ in New York

Frank, Amyitis, Petra en Hamoudi Anne zien we in de eerste aflevering van De Vetste Vakantie. (Foto Stefaan Beel) © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Op donderdag 7 januari zendt VTM de eerste aflevering van De Vetste Vakantie uit. In dit programma geeft Dina Tersago de kinderen de kans om voor één keer zelf de gezinsvakantie te plannen zonder dat hun ouders er iets van weten.

In de allereerste aflevering zien we hoe de Roeselaarse familie Anne het er vanaf brengt. Dochter Hamoudi en zoon Amyitis nemen hun ouders mee voor een weekje New York.

“Ik heb ons gezin ingeschreven voor De Vetste Vakantie”, lacht Hamoudi. “Er verscheen een publi op VTM in de aard van ‘als je het echt beu bent om met je ouders op vakantie te gaan, schrijf je snel in’ en dat heb ik gedaan. Onze vakantiereizen waren tot nu meestal wandelvakanties en we zaten precies altijd in dorpjes waar er niets te zien of te doen was. En met dat nieuwe programma rook ik mijn kans en mijn broer Amyitis was meteen even enthousiast.”

Onze vakantiereizen waren tot nu meestal wandelvakanties en we zaten precies altijd in dorpjes waar er niets te zien of te doen was

“Ik wilde meteen naar New York gaan”, neemt Amyitis over. “Ik droom al enkele jaren van die wereldstad. Zo’n kans zouden wij nooit meer krijgen. Na onze inschrijving heeft het productiehuis contact opgenomen met mijn zus en vroegen ze of de hele familie een zondag naar Lint kon komen.”

“Wij wisten absoluut van niets”, zegt papa Frank. “Op zaterdag vroeg Hamoudi of we de volgende dag naar Lint konden rijden voor een selectiegesprek in verband met een televisieprogramma over vakantie. En dat de kans bestond dat we misschien op reis konden gaan.”

“Dat gesprek dateert van bijna een jaar geleden”, bedenkt mama Petra. “Eind april wisten we dat we erbij waren. We hoorden dat we op reis mochten en dat onze kinderen de bestemming hadden gekozen. Maar dat was ook het enige dat we wisten. We hadden er geen idee van of we naar een tropische bestemming of naar het hoge noorden zouden reizen.”

“Toen Petra en ik van onze kinderen en van Dina Tersago op de luchthaven hoorden dat de bestemming New York was, moesten we toch even slikken. Als wij op reis gaan, kiezen we immers altijd voor rustige bestemmingen.”

“En kom ik niet graag andere Belgen tegen”, lacht Petra. “En we stappen nog maar uit het vliegtuig in New York en daar zegt iemand ‘hallo, ik ben Patrick en ben ook Belg en ik zal jullie gids zijn in New York’. Maar eerlijk gezegd is alles formidabel meegevallen. New York is een enorm drukke stad die een ongelooflijke impressie achterlaat.”

(PS)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare