Het stadsfestival is bijlange niet zo populair als het Zomerfestival van weleer maar er heerste toch een gezellige drukte langs het parcours in het centrum van de grensstad.

Het festivalparcours bleef ongewijzigd. Van de Groentenmarkt en de Grote Markt wandel je via de Poststraat naar de Oude Leielaan en het stadspark Bois de Boulogne, daarna kan je via de Kapucijnenweg en de Ieperstraat terug keren naar de Markt. Onderweg kunnen jong en oud genieten van meer dan 30 acts. Voor de kinderen is het bijvoorbeeld zalig genieten in een zwembad in een caravan en de durvers kunnen zich ook laten cementeren.

Bijzonder populair was de evocatie van het openluchtzwembad van vroeger. Wie een glimp wilde opvangen van deze taferelen aan de Kazematten moest wat geduld oefenen. Maar het loonde wel de moeite.

Het festival wordt vanavond om 21u afgesloten met een optreden van Vive La Fête, een bekende naam. Ook in de voorgaande edities konden de organisatoren klinkende namen programmeren. Zo stonden Guido Belcanto, Raymond van het Groenewoud, dj Zaki en Daan al op de planken op de Groentenmarkt.

(MPM/Foto's MPM)

Het stadsfestival is bijlange niet zo populair als het Zomerfestival van weleer maar er heerste toch een gezellige drukte langs het parcours in het centrum van de grensstad.Het festivalparcours bleef ongewijzigd. Van de Groentenmarkt en de Grote Markt wandel je via de Poststraat naar de Oude Leielaan en het stadspark Bois de Boulogne, daarna kan je via de Kapucijnenweg en de Ieperstraat terug keren naar de Markt. Onderweg kunnen jong en oud genieten van meer dan 30 acts. Voor de kinderen is het bijvoorbeeld zalig genieten in een zwembad in een caravan en de durvers kunnen zich ook laten cementeren. Bijzonder populair was de evocatie van het openluchtzwembad van vroeger. Wie een glimp wilde opvangen van deze taferelen aan de Kazematten moest wat geduld oefenen. Maar het loonde wel de moeite. Het festival wordt vanavond om 21u afgesloten met een optreden van Vive La Fête, een bekende naam. Ook in de voorgaande edities konden de organisatoren klinkende namen programmeren. Zo stonden Guido Belcanto, Raymond van het Groenewoud, dj Zaki en Daan al op de planken op de Groentenmarkt.(MPM/Foto's MPM)