Gert Verhulst en James Cooke verhuizen binnenkort naar Blankenberge

Na Oostende komen Gert en James nu naar Blankenberge. © VIER
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

De bekendste boot van Vlaanderen, de Evanna, meert binnenkort aan in Blankenberge. Gert Verhulst en James Cooke zullen er drie weken lang televisie maken vanuit de jachthaven. De eerste aflevering van Gert Late Night gaat op 31 augustus op antenne.

De komst van Gert Late Night duidt op een mogelijks langdurige partnerschap met televisiezender Vier. Samen met het pop-up café De Mol, is dit al een tweede samenwerking op korte termijn. “We zien Gert Late Night als een verlengstuk van de zomer en dit kadert perfect in onze visie over het organiseren van coronaproof activiteiten. Mensen kunnen altijd langswandelen, maar ten gevolge van corona is er wel een samenscholingsverbod”, zegt schepen voor Lokale Economie en Middenstand Benny Herpoel.

Aandacht voor Blankenberge

De samenwerkingsovereenkomst met Vier draagt een prijskaartje van 130.000 euro. “In ruil daarvoor zal onze stad gedurende drie weken in vele marketingcampagnes en afleveringen aan bod komen, fraaie beelden over de stad zullen getoond worden, zowel tijdens het programma als in de nationale promotiecampagnes. Blankenberge zal dus de nodige persaandacht krijgen”, aldus Herpoel.

De boot zal aanmeren aan de ingang van de spuikom, waar een stijger werd vrijgemaakt

Gert Late Night zal telkens van maandag t.e.m. donderdag op antenne zijn, op zondag is er een compilatieaflevering. Wanneer de Evanna de Blankenbergse jachthaven precies zal binnenvaren, is voorlopig nog onduidelijk. “Het weer en de getijden spelen hierbij een grote rol. De boot zal aanmeren aan de ingang van de spuikom, waar een stijger werd vrijgemaakt. In de buurt staan ook heel wat andere faciliteiten, zoals enkele containers voor de productie”, klinkt het.

De eerste aflevering van Gert Late Night gaat op 31 augustus op antenne, op 17 september wordt de laatste uitzending uitgezonden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier