Gent-Wevelgem beKOORt: twee koren brengen bijzonder concert

Stefaan Lernout

Koor Ortier uit Wevelgem en koor Krop in de keel uit Gent hebben hun krachten gebundeld om een gezamenlijke voorstelling uit te werken. Hoewel de renners al een tijdje niet meer de start nemen in Gent om naar Wevelgem te fietsen, lag de naam van de wielerklassieker voor de hand als titel voor dit project. Op gegeven momenten zullen niet minder dan 75 stemmen OC De Vonke in Heule vullen.

Krop in de keel is een koor uit de stationsbuurt in Gent, hun dirigent is oud-Wevelgemnaar Rik Debonne. Niet toevallig zingt diens broer Carl bij koor Ortier. Na goed een half jaar voorbereiding brengen beide koren hun gezamenlijk project ‘Gent-Wevelgem beKOORt’.

Enerzijds zingen ze een aantal nummers uit eigen repertoire, daarenboven brengen ze ook enkele gezamenlijke nummers. Beide koren zingen vierstemmig, in totaal zullen alles samen 75 sopranen, alten, tenoren en bassen het podium vullen. Indrukwekkend wordt het zeker.

Op het gevarieerd programma brengt Ortier onder leiding van dirigente Anneloor Meersman zowel ‘I say a little prayer’, ‘I don’t wanna dance’, ‘Bella Ciao’, ‘Barbar Ann’ als ‘You’re the one that I want’ uit Grease. Voor het eerst brengen zij ook vierstemmig “Ploegsteert” van het Zesde Metaal. Als link naar Wevelgem en de wielersport kon dit niet ontbreken.

Twee voorstellingen zijn gepland in De Vonke in Heule, op zaterdag 23 november om 20 uur en op zondag 24 november om 15 uur. Wie de boot gemist heeft kan het volgend weekend nog terecht in CC Meulestede in Gent voor de twee optredens op zaterdag 30 november en zondag 1december. Kaarten kosten 10 euro en zijn te koop via www.wicket.be/ortier. (SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier