“Gemeenteraadsverkiezingen zullen toekomst Brugse Magdalenazaal bepalen”

Vandaag valt het beheer van de Ma/Z onder het Cultuurcentrum Brugge. © svv
Redactie KW

Net als De Zwerver (Leffinge), 4AD (Diksmuide) en Het Wilde Westen (Kortrijk) krijgt ook Cactus Muziekcentrum vzw binnen afzienbare tijd een eigen gebouw. Dat zal allicht tot verschuivingen binnen het Brugse culturele landschap leiden.

Op de jongste bijeenkomst van de Brugse Sociaal-Culturele Raad vroeg secretaris Boudewijn Van Vlaenderen of het stadsbestuur al een visie ontwikkeld heeft over het gebruik van de Magdalenazaal of Ma/Z na de verhuis van de Cactus Club naar het nieuwe gebouw aan het Kanaaleiland, nabij het station. Al jarenlang zet Cactus Muziekcentrum vzw concerten in de Ma/Z op het getouw. De Brugse muziekclub wisselt dit af met de organisatie van optredens in de binnenstad (voornamelijk De Biekorf, en de Ryelandtzaal) en het Concertgebouw. “Wordt de vrijgekomen gebruiksruimte toegekend aan een andere organisatie of zal de zaal vrijer afgehuurd kunnen worden door verenigingen”, wil Van Vlaenderen weten.

De Brugse schepen van Sociaal-Culturele Verenigingen Mieke Hoste (SP.A) vindt deze vraag “enigszins voorbarig. Hiervoor moeten we eerst het resultaat van de komende gemeenteraadsverkiezingen afwachten”, meent Hoste.

Vandaag valt het beheer van de Ma/Z onder het Cultuurcentrum Brugge. Naast Cactus Muziekcentrum vzw heeft ook Toneelvereniging De Valk er een vaste stek.

(svv)