Gemeenteraadslid Bart Vergote draait straks aan Het Rad van Fortuin

Bart Vergote (in het blauw) aan de zijde van presentator Peter Van de Veire en zijn twee medekandidaten. (gf)

Varkensboer en gemeenteraadslid Bart Vergote is niet vies van een uitdaging. Om dat te bewijzen draait hij op donderdag 20 augustus aan ‘Het Rad’ op VIER. “Dit was pure nostalgie voor mij. Het was een hele belevenis om hieraan deel te nemen.”

Het Rad van Fortuin was jarenlang een populair gameshow op VTM. Televisiezender VIER haalde het programma van onder het stof, stopte het in een fris kleedje en doopte het om tot simpelweg ‘Het Rad.’ Radio- en televisiepresentator Peter Van de Veire laat dagelijks drie kandidaten aan het iconische rad draaien om woordpuzzels op te lossen. Op donderdag 20 augustus waagt ook varkensboer Bart Vergote zijn kans, al zijn de opnames al achter de rug. Tijdens ons interview spotten we een kleine bouwwerf aan in de tuin van het gemeenteraadslid. “Of ik een zwembad gewonnen heb? Dat mag ik je niet vertellen. Maar neen, we leggen gewoon het terras aan”, lacht Bart.

Het gemeenteraadslid is niet vies van een uitdaging zo deed hij vorig jaar nog mee aan de verkiezing Schoonste Boer van Vlaanderen en zag ook zijn deelname aan Het Rad als een leuke kans. “In een krant zag ik een oproep naar kandidaten. Je kon je inschrijven door een filmpje in te sturen. Mijn vrouw, onze kinderen en ikzelf vonden dat wel een leuke activiteit in tijden van corona. We zouden wel zien of ik geselecteerd zou worden. Achteraf hoorde ik dat er meer dan 1.000 filmpjes werden ingestuurd en dat ik bij de 48 gelukkigen hoorde. Samen met mijn vrouw, de kinderen en mijn ouders zijn we eind juli naar Vilvoorde getrokken voor de opnames.”

Nul camerastress

Een selfie met presentator Peter Van de Veire kon er covidgewijs helaas niet van af. “Spijtig, maar we moeten de coronamaatregelen natuurlijk overal naleven. Peter is een top presentator en een heel sympathieke man. Hij stelt je meteen op je gemak. Het Rad van Fortuin was pure nostalgie voor mij. Het was plezierig om deel te nemen, we hebben veel gelachen. Al had ik eerst wat stress, maar ik voelde me snel weer oké. Stress voor de camera’s? Neen, ik ben al wat gewoon. Zo was ik ook al te zien in Cathérine, het VTM-programma waarvoor Cathérine Moerkerke een reportage draaide hier op ons varkensbedrijf.”

In welk televisieprogramma hij de volgende keer te zien zal zijn, willen we nog weten. “We zullen hem inschrijven voor Blokken”, knipoogt echtgenote Delphine.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier