Geen volgende ronde in The Voice Kids, wel erehaag voor Valentine

Valentine en haar klasgenootjes © Benny Proot
Redactie KW

Alle leerlingen van Basisschool De Wassenaard in Varsenare onthaalden ‘hun’ BV Valentine Dugnoille maandag op een oorverdovend applaus.

“Ook al kon ik de jury in The Voice Kids niet overtuigen, uit de reacties blijkt toch dat ik goed gezongen heb”, reageert de 12-jarige nuchter.

In klas 6A heeft de teleurstelling ondertussen plaats gemaakt voor trots na de knalprestatie van klasgenote Valentine tijdens the van The Voice Kids. Tijdens de laatste blind auditions zong ze een prachtversie van ‘Non, je ne regrette rien’ van Edit Piaff, maar geen van de drie coaches draaide zich om, tot ongeloof van het publiek… en van heel kijkend Vlaanderen.

Wauw! Ik wist echt niet dat ze zo goed kon zingen

De hele klas zat vrijdagavond ook met spanning te kijken naar de prestatie van Valentine… “Wauw! Ik wist echt niet dat ze zo goed kon zingen. Op school durft ze dat nooit, maar voor heel Vlaanderen op televisie laat ze dan zoiets zien”, zegt klasgenoot Pierre Vanneste, nog steeds onder de indruk. “Op de chatroom van school stuurden we met de klasgenoten vrijdagavond flink wat berichten heen en weer.”

Geen volgende ronde in The Voice Kids, wel erehaag voor Valentine

“Ik heb met mijn vriendin Emma gekeken”, treedt Anaïs Poppe bij. “Toen ze begon, waren we er echt van overtuigd dat de hele jury zou draaien. Het was gewoon steengoed. Op de site van The Voice is het filmpje van Valentine ondertussen al meer dan 45.000 keer bekeken, veel meer dan van andere deelnemers die wel door zijn.” Vriendin Margot Huysse trad vorig jaar op school op met Valentine tijdens The Wassenaard ‘s Got Talent. “Maar ik kan lang niet zo goed zingen als haar, hoor”, lacht ze. “De stem van Valentine is prachtig. Ik had echt het gevoel dat ze erbij zou zijn. Stom toch dat niemand draaide?!”

Eerst was ik teleurgesteld. Maar toen ik zoveel positieve reacties kreeg, was dat snel over

“Het was moeilijk om zo lang te zwijgen tegen mijn vrienden”, bekent Valentine. “Eerst was ik teleurgesteld. Maar toen ik zoveel positieve reacties kreeg, was dat snel over. Meester Koen stuurde mij vrijdag een mailtje om te zeggen dat hij echt onder de indruk was en zelfs de directeur is vandaag in de klas geweest. Overal zeggen mensen mij dat ze niet begrijpen dat de jury niet draaide. Ik eigenlijk ook nog steeds niet, maar ik kan er nu niets meer aan veranderen.”

En ondertussen stromen de telefoontjes toe. “De burgemeester van Kortrijk heeft al gebeld of ik wou komen optreden, ik mag misschien ook zingen op de middenstip tijdens een belangrijke voetbalmatch en ik kreeg zelfs een uitnodiging om mee te zingen in het Joe FM-gospelkoor, of zoiets. Dat betekent toch dat ik echt goed gezongen heb, niet?”

“Volgend jaar doe ik weer mee en dan zal ik Natalia en de anderen zeker overtuigen dat ik wel meer kan dan Franse chansons en dat ik ook niet alleen goed ben voor soundmix. Misschien probeer ik wel een Frans chanson te herwerken in verschillende talen of zo. Maar dat zijn zorgen voor later. Nu eerst verder nieuwjaarsbrieven schrijven bij meester Koen.”

(IN)