Geen nieuwe liefde voor uitbater Brugse jazzclub in ‘First Dates’

Thierry Van Meckeren (Foto Davy Coghe) © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

In het datingprogramma First Dates op Eén maakte gisteren de 65-jarige Bruggeling Thierry Van Meckeren zijn opwachting. Cupido schoot helaas naast: “Ze was fysiek mijn type niet.” Op professioneel gebied zijn het dan wel weer uiterst spannende tijden.

Thierry Van Meckeren omschrijft zichzelf als een bon vivant dat er wel van houdt om een ‘een beetje zot te doen’. De 65-jarige Bruggeling, broer van de voormalige uitbater van ‘t Zwart Huis en Du Phare Yannick Van Meckeren, is alleszins van veel markten thuis. Hij was jarenlang actief in de modesector en runde kledingwinkels in Zelzate en Eeklo. Thierry woonde ook zeven jaar in Italië waar hij een B&B uitbaatte. Nu is hij dus terug in ‘t land en vorig jaar besloot hij, als grote jazzliefhebber, zijn oude droom na te jagen: een eigen jazzclub.

Een droom die hij effectief waarmaakte: vorig jaar in oktober zwaaiden de deuren van Take Five jazzclub en restaurant in de Cordoeanierstraat in Brugge open. In een stemmig kader kun je er luisteren naar sfeervolle jazzmuziek, terwijl je een glas drinkt of een hapje eet. Thierry vond heel wat geluk in zijn nieuwe professionele uitdaging maar in zijn hart is er plaats voor een nieuwe liefde. Zo kwam hij bij het datingprogramma First Dates terecht.

Selectie via Skype

“Ik volgde al een tijdje de Britse versie van dit televisieprogramma. En toen bekend gemaakt werd dat er ook een Vlaamse versie op de VRT zou komen was ik wel geïnteresseerd. Ik heb me dus ingeschreven en na een lang gesprek via Skype hebben de programmamakers mij dan geselecteerd uit duizenden geïnteresseerden”, vertelt Thierry.

“Zoals je ook in de uitzending kon vernemen ben ik vier jaar geleden mijn vrouw verloren aan de gevolgen van pancreaskanker. Ze is gestorven in mijn armen. Ik heb er lang over gedaan voordat ik klaar was om eventueel in een nieuwe relatie te stappen maar nu wil ik me er dus toch opnieuw voor open stellen. En dat programma leek me een boeiende ervaring en dat was het ook effectief. Maar er is geen liefdesrelatie uit voort gekomen; dat kan ik nu wel al zeggen want het was gisteren te zien op televisie. Het was een vriendelijke dame, dat wel. Hoewel ze van Brugge bleek te zijn en hier ook nog een tijd met haar toenmalige man een restaurant heeft gerund, kende ik haar niet. Ik voelde vlug dat het niet ‘iets meer’ zou worden. Ze was fysiek sowieso mijn type niet. Maar we hebben elkaar nadien nog wel een tweetal keer gezien. Ze is nog naar mijn jazzclub gekomen maar op den duur verwatert dat hé. Hoe gaat dat…”

Moeilijke situatie

Voor Thierry zijn het ook op professioneel gebied wel spannende tijden want zoals vele duizenden andere horeca-uitbaters in ons land kan en mag hij zijn zaak niet openen. “Zeer jammer, inderdaad. Ik was nog maar enkele maanden bezig en de zaak begon net goed op gang te komen. Ik heb begrip voor die maatregelen omwille van de volksgezondheid maar het blijft een heel erg moeilijke situatie”, zegt Thierry.

“Er zijn inderdaad wel steunmaatregelen maar zeker wie ook een zaak in de Brugse binnenstad uitbaat zijn er zeer hoge vaste kosten; vooral de huurprijs voor een horecapand loopt hoog op. Ik hoop dat we toch ergens voor de zomervakantie weer mogen opstarten. Nu al ben ik aan het bekijken om de zaak in te richten op zo’n wijze dat we kunnen voldoen aan de ‘social distancing’. Dat is goed om te kunnen heropstarten maar als we op erg lange termijn moeten blijven voldoend aan die social distancing, en de zaak dus maar op halve capaciteit kunnen uitbaten, dan wordt dat dodelijk voor heel veel horecazaken. Dus ik hoop dat we op liefst niet al te lange termijn dus toch kunnen overgaan naar de ‘normaliteit’.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier