Gala van Ingelmunster zet verdienstelijke dorpsgenoten in de spotlight

Redactie KW

In de Evenementenhal was er heel veel volk afgezakt naar het derde Gala van Ingelmunster.

Tijdens de gala-avond werden de Sport-, Jeugd-, Cultuurprijs en Activiteit van het jaar in de spotlights geplaatst. De voorzitters van de sportraad (Jan Rosseel), jeugdraad (Tom Callewaert) en Cultuurprijs (Sabine Defour) mochten de avond aan elkaar praten.

De Sporttrofee ging naar beroepswielrenner Yves Lampaert, die na de huldiging direct vertrok want een renner moet vroeg in bed liggen. Yves neemt wellicht deel aan Parijs-Roubaix. Een overwinning ? “Iedereen kijkt misschien naar Tom Boonen, terwijl ik wegloop met de prijs”, lacht de beroepsrenner.

De Jeugdtrofee ging naar Studio Kontrabas. Het viertal Kevin Samyn, Ward en Bram Tyberghien én ook Pieter-Jan Batsleer toonden aan het publiek hun Studio Kontrabas-tattoo, die ze op hun lichaam lieten tatoeëren omdat ze meer dan 25.000 euro binnen haalden.

Gala van Ingelmunster zet verdienstelijke dorpsgenoten in de spotlight

De Cultuurtrofee werd uitgereikt aan Hein Denturck, die zich één jaar lang inzette voor Portret For Life. Hij maakte 120 tekeningen en schonk op die manier 5.535 euro’s aan het Studio Kontrabas en de vier liefdadigheidsprojecten.

De trofee van Activiteit van het jaar was voor Boksgala Ingelmunster. Marnix en zoon Wouter Dujardin namen namens de boksclub heel graag deze trofee in ontvangst.

(PD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier