Frietrock wordt driedaags festival én verhuist naar het Hamiltonpark

Door het slechte weer viel de editie van vorig jaar een beetje in het water. (foto TOGH)
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

In 2020 zal Frietrock plaatsvinden op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 september. Het Iepers festival verhuist van de Leet naar het Hamiltonplein.

Door het slechte weer viel de twaalfde editie van CCV Frietrock in 2019 een beetje in het water, maar blijkbaar houdt een mindere editie de groei van het Ieperse stadsfestival niet tegen. Integendeel, in 2020 is Frietrock zelfs van plan om nog uit te breiden. “In plaats van over twee dagen, zal Frietrock dan over drie dagen plaatsvinden“, vertelt organisator Patrick Thijs. “De bedoeling is om van de zondag een familiedag te maken. De afgelopen jaren was de zaterdagnamiddag traditioneel de familiedag, met optredens gericht op kinderen en kinderanimatie. In 2020 zal dat dus op zondag zijn. ‘s Avonds willen we dan nog twee grote namen boeken. Er zijn al gesprekken lopende, maar voorlopig kan ik nog geen namen verklappen.”

Bovendien verlaat Frietrock de locatie waar het al twaalf jaar de tenten en podium opslaat. “Doordat er grote werken gepland worden op de Leet verhuizen we naar het nieuwe evenementenplein Hamiltonpark, waar vroeger de groendienst gevestigd was”, vervolgt Patrick Thijs. “Het is nog niet zeker dat de werken al zullen begonnen zijn in september, maar we nemen liever geen risico en kiezen voor duidelijkheid. Er zijn al gesprekken geweest met het stadsbestuur, dat toegezegd heeft dat we naar het Hamiltonpark kunnen verhuizen.”

Nog geen voorzieningen

Het Ieperse stadsbestuur heeft de ambitie om het Hamiltonpark om te vormen tot een evenementenplein, maar voorlopig zijn er nog geen voorzieningen zoals elektriciteit. “We moeten nog overleggen met de stadsdiensten hoe dat concreet kan opgelost worden. Wellicht zal er dit jaar al met de aanleg van de nutsvoorzieningen begonnen worden”, aldus Patrick Thijs.

Vorig jaar wist Frietrock kleppers als Heideroosjes, Fisher Z, Praga Khan en Golden Earring te strikken. Ook dit jaar belooft het een straffe affiche te worden. “We zijn bezig met enkele grote namen, maar er ligt nog niets vast. Wellicht zal er in de tweede helft van februari wel een tipje van de sluier gelicht kunnen worden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier