Freddy Desmedt debuteert met Le Partage: “Muziek is mijn maîtresse, die volgt mij overal”

Freddy Desmedt. © WO
Redactie KW

In muzikale middens is Freddy Desmedt geen onbekende, als multiblazer kleurde hij jarenlang het orkest van Willem Vermandere. De Lauwenaar brengt nu voor het eerst zijn eigen cd, Le Partage, op de markt.

Met de titel en de bijhorende cover laat de muzikale virtuoos meteen in zijn kaarten kijken. “Le Partage, het verdelen, daar gaat het uiteindelijk allemaal om”, steekt Freddy Desmedt van wal. “Ik heb jarenlang getoerd, ik heb jarenlang van talrijke invloeden kunnen genieten en heb me jarenlang – zelfs in mijn jeugdjaren – kunnen onderdompelen in allerlei stijlen. Wat is een mens met al die kennis en ervaring, als je ze niet met iets of iemand kan delen. Ook de cover van de cd vult dit verhaal aan. Een foto die gesplitst is, maar toch samen, klaar om gedeeld te worden.”

Perfectie

Een duidelijke overtuiging die zich ook in zijn muziek uit. “Voor het maken van Le Partage ben ik niet over één nacht ijs gegaan. Het is een project waaraan ongeveer 15 jaar is gewerkt. Muziek is mijn passie, mijn maîtresse en die maîtresse volgt mij overal. Als we met vakantie vertrekken, voorzie ik steeds plaats voor mijn instrumenten. Als een melodie me dan plots te binnen schiet, begin ik te spelen. Soms is het meteen raak, soms is het ronduit rommel en verdwijnt de melodie voorgoed in de prullenmand. Op die manier tot een volledig album komen, is tijdrovend, maar ik wil vooral mijn passie overbrengen en dan mag ik alleen met perfectie tevreden zijn.”

Het muzikale verhaal dat Le Partage probeert te brengen, is niet meteen te klasseren onder een vaste noemer. “Het is verhalende en emotionele muziek, met invloeden uit de klassieke kamermuziek, de jazz en zelfs de Jiddische cultuur. De cd is een kleurenpallet van alle impressies die ik ooit heb opgevangen en die me zijn bijgebleven.”

De cd wordt, in avant-première, voorgesteld op vrijdag 22 februari in de Sint-Bavokerk in Lauwe. De voorstelling, georganiseerd door het Davidsfonds Lauwe, wordt ingevuld door een optreden van Freddy Desmedt en het Talbot Strijkkwartet. (CLL)

Kaarten zijn zowel aan de deur als in

voorverkoop te verkrijgen.

Info: davidsfonds.lauwe@telenet.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier