Fransman wil concerten op zijn woonboot aan Oosthove

Op de Leie ligt ter hoogte van de stadszaal Oosthove de boot Queensland. De eigenaar is iemand uit het Franse Douai. © MV
Redactie KW

Op de Leie ligt ter hoogte van de stadszaal Oosthove in Wervik de boot Queensland. De eigenaar is iemand uit Douai (Frankrijk). Tijdens de gemeenteraad kwam Kristof Vandamme (CD&V) tussen over die boot.

“Ik stel vast dat er voor de elektriciteit een kabel ligt met een aansluiting aan een buitencontact tegen de gevel van de stadszaal Oosthove”, aldus Kristof. “Blijkbaar wordt er ook in de stadszaal water opgehaald.”

Burgemeester Youro Casier (sp.a) bevestigde dat dit klopt. “We sturen de rekening naar de eigenaar”, aldus de burgemeester. “Over het aanmeren van die boot op de Leie hebben we als stad geen enkele bevoegdheid. Die komt toe aan nv De Vlaamse Waterweg. Blijkbaar diende de eigenaar bij hen een aanvraag in. Die Fransman wil zijn boot daar verhuren als een woonboot voor toeristen. Hij heeft ook de bedoeling om op die boot kleine akoestische concerten voor een beperkt publiek te organiseren.”

Volgens communicatieverantwoordelijke Karen Buyse ontving De Vlaamse Waterweg van de eigenaar nog geen officiële aanvraag.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier