Fototentoonstelling in het Fatimaklooster van cursisten fotografie aan CVO Scala

Zij stellen u graag hun eigen werken voor, maar ook de werken van hun overleden collega's Ilse en Cindy krijgen een bijzondere plaats. © gf
Redactie KW

Op zaterdag 24 en zondag 25 oktober vindt in het Fatimaklooster in Heule een unieke fototentoonstelling, Shoot 20/20, plaats van tien cursisten fotografie aan CVO Scala in Zwevegem. De cursisten studeerden in juni af als fotograaf en willen als onderdeel van hun laatste opleidingsjaar hun beelden aan het grote publiek tonen.

In september startte de groep van twaalf cursisten aan de opleiding. Kort na de start volgde een donderslag bij heldere hemel. Hun medecursist, Ilse, kwam onverwacht te overlijden. Een moeilijk moment voor de groep, maar ook een moment waar ze steun vonden bij elkaar. Elke cursist ging op zijn manier verder met zijn eigen project. De coronacrisis zorgde ervoor dat heel wat cursisten met de handen in het haar zaten. Veel van de projecten waren nog volop in groei en de totale lockdown zorgde er dan ook voor dat ideeën soms een andere vorm kregen of een andere weg werd ingeslagen. Echter bleef de groep niet van slecht nieuws gespaard. Hun medecursist, Cindy, kreeg de boodschap een vreselijke ziekte te moeten dragen en ze overleed enige tijd later. Toch bleven de cursisten niet bij de pakken zitten en ondernam het grootste deel van de groep actie voor de organisatie van de tentoonstelling.

Online reserveren

Iedereen is nu dus welkom op zaterdag 24 oktober van 14 tot 18 uur en op zondag 25 oktober van 10 tot 17 uur in het Fatimaklooster in Heule. Ze stellen u graag hun eigen werken voor, maar ook de werken van hun overleden collega’s Ilse en Cindy krijgen een bijzondere plaats. Omwille van coronamaatregelen is het aangeraden online je bezoek te reserveren. Plaatsen zijn beperkt en gegeerd. De manier waarop je moet registreren, kan je vinden op het Facebookevenement Fototentoonstelling Shoot 2020.

(DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier