Foto-expo ‘Decor van het Verleden’ in Knokke-Heist gaat laatste weekend in

Curator Danny Lannoy en Anthony Demey (stichting Geo Verbanck). © DM
Redactie KW

Op zondag 12 januari wordt de gratis tentoonstelling ‘Decor van het verleden’ in Scharpoord afgesloten. Om 10 uur is de laatste rondleiding voorzien met een ervaren gids.

“Dat er nog interesse is voor het verleden, bewijst de grote toeloop voor de fototentoonstelling. De opkomst van zowel inwoner, toerist als de tweedeverblijver was erg groot. Afgelopen vrijdag kwam de kring ‘De Vrienden van het Zoute’ nog met meer dan 150 personen naar de expo”, weet curator Danny Lannoy. “Er moet respect zijn voor de vorige generaties die hun stempel hebben gedrukt op de deelgemeenten van Knokke-Heist. De heemkundige kringen ijveren daarvoor met tijdschriften voorzien van geïllustreerde artikels en kronieken over personen, dorpskernen en gebouwen”, vertelt Danny Lannoy.

Ook als fotoboek

‘Decor van het verleden’, het fotoboek van het schrijversduo Danny Lannoy- Frieda Devinck, is na de tentoonstelling te koop in de betere boekhandels in Knokke-Heist. Het is een ruim overzicht van de expo met meer dan 880 oude beelden. (DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier