For Freedom Museum Knokke pakt uit met audioapplicatiegids

Het gebruik van de audioapplicatiegids is zeer eenvoudig. © DM
Redactie KW

Een audioapplicatiegids maakt vanaf 1 mei een bezoek aan het For Freedom Museum nog leuker en leerzamer. Door middel van beeld en geluid vertelt de interactieve audiotour het verhaal van de Tweede Wereldoorlog in de Zwinstreek, de bezetting en de bevrijding.

“Met de audioapplicatiegids wordt voor de bezoekers van het For Freedom Museum vanaf 1 mei het belevingselement en de betrokkenheid gigantisch vergroot”, weet conservator Danny Jones.

“Het gebruik van de audioapplicatiegids is zeer eenvoudig. Bij het binnenkomen in het museum krijgt men een schokbestendige smartphone en een koptelefoon. Bij het opstarten kan men op het hoofdscherm kiezen tussen Nederlands, Engels, Frans en Duits. Met een druk op de play-toets komt men terecht bij de eerste scène en de ingesproken tekst. Ben je hardhorig? Geen probleem. Je drukt op een icoontje en de tekst komt op de smartphone. Om het fascinerend oorlogsverhaal tot leven te brengen, is het belangrijk dat de gesproken teksten van uitstekende kwaliteit zijn. In de vier talen hebben we verschillende professionele sprekers uitgetest en daaruit de beste gekozen. Het Nederlands werd ingesproken door Lucas Van den Eynde.”

(DM)

Het For Freedom in Knokke-Heist, deelgemeente Ramskapelle, is tot en met 11 november dagelijks open van 10 tot 17 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier