Focus op handen gedragen Johannes Verschaeve blijft nog even bij The Van Jets

© Johan Vanparys
Redactie KW

De passage van The Van Jets op de zilveren jubileumeditie van de Red Rock Rally in Brugge had alles weg van een triomftocht. Van opener ‘Welcome To Strange Paradise’ tot de afsluitende bisnummers was de respons van het massaal opgedaagde publiek ronduit overweldigend.

Hét kippenvelmoment van de avond kwam er toen de toeschouwers na de laatste klanken van ‘The Future’ de vocals van frontman Johannes Verschaeve overnamen en deze ‘De Afrekening’-monsterhit maar bleven zingen. De toekomst van The Van Jets is duidelijk: op Allerheiligen valt onverbiddelijk het doek over de Gents-Oostendse band, die er in de persoon van Floris De Decker op toetsen momenteel een vijfde bandlid bij heeft.

Wat biedt de toekomst eigenlijk voor Johannes Verschaeve? “Ik houd mijn aandacht helemaal bij The Van Jets en wil volop genieten van wat er komen gaat“, sprak hij na afloop. “The Van Jets zijn mijn kind en ik wil mijn aandacht voorlopig niet met andere kinderen delen.”

Ondertussen componeerde Verschaeve wel de soundtrack voor ‘Locke’, een nieuwe productie van Compagnie Cecilia. Vanaf woensdag 15 januari 2020 gaat hij met nog drie muzikanten mee op tournee met dit Gentse theatergezelschap. Ook zit er een project met de Gentse rapper Spreej in de pijplijn. Van Verschaeve is geweten dat hij zich ook met de verfborstel en de tekenpen uitdrukt, ook dát biedt misschien/wellicht artistieke perspectieven.

Eerst blijven The Van Jets nog een tijdje zijn topprioriteit. Op zaterdag 31 augustus staan ze op Road Rock 2019, een festival in het Begijnpark in Kortrijk, geprogrammeerd. Midden oktober volgen nog twee afscheidsconcerten in de Handelsbeurs in Gent. Op donderdag 31 oktober en vrijdag 1 november komen de allerlaatste optredens van The Jetties er aan in de Ancienne Belgique in Brussel. Voor die laatste vier shows zijn inmiddels alle tickets de deur uit.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier