Flip Kowlier zingt op kerstmarkt Radio 2 voor Boeren op een Kruispunt

Redactie KW

Vrijdagmiddag vond in het Muziekcentrum Track in Kortrijk de kleinste maar warmste kerstmarkt van de provincie plaats. Het initiatief komt van Jens Lemant en Radio 2 West-Vlaanderen.

De voorbije weken riep Radio 2 luisteraars op om soep te verkopen ten voordele van De Warmste Week. Ochtendpresentator Jens Lemant geeft het goede voorbeeld met een eigen soepverkoop en minikerstmarkt.

“Depressie en zelfdoding belangrijk thema in West-Vlaanderen”

Hij kiest Boeren op een Kruispunt als goede doel. “Ik wou een goed doel steunen dat een duidelijke band heeft met onze provincie”, duidt Jens.

Flip Kowlier zingt op kerstmarkt Radio 2 voor Boeren op een Kruispunt

“Depressie en zelfdoding zijn een belangrijk probleem in West-Vlaanderen. Er stappen hier meer mensen uit het leven dan elders in ons land. Dat zou te maken hebben met het cliché van de West-Vlaming als hardwerkende binnenvetter.”

“De landbouwers, die hier sterk vertegenwoordigd zijn, zijn daar haast een symbool voor. Steeds meer landbouwers krijgen het hard te verduren. Hoge kosten, lage verkoopsprijzen. Even aan de zorgen ontsnappen zit er niet in, omdat het gezin en het landbouwbedrijf sterk met elkaar verbonden zijn. Boeren op een Kruispunt biedt landbouwers die geen uitweg zien een luisterend oor. De organisatie gaat mee met hen op zoek naar nieuwe perspectieven.”

Rond de kerstboom met Flip Kowlier

Tijdens het kleinste kerstmarktje werd ook radio gemaakt. De hele middaguitzending was aan het evenement gewijd. Ook Flip Kowlier tekende present. Hij bracht tijdens de uitzending een nummer uit de audio-cd die bij het kinderboek hoort van ‘De kestdag van Jimmy Bjinn’.

Flip Kowlier zingt op kerstmarkt Radio 2 voor Boeren op een Kruispunt

Medewerkers van het Cultuur- en Muziekcentrum TRACK zorgden voor technische bijstand. Leerlingen en leerkrachten van het Stedelijk Conservatorium vrolijkten de kerstmarkt op met muziek. Het hele praktische luik van de soepverkoop loopt in nauwe samenwerking met Pand A.

https://www.youtube.com/watch?v=5rdkq6-RJx4

Bijdrage van bedrijven en organisaties

Ook andere bedrijven en organisaties uit de omgeving leverden een bijdrage. Chocolatier Nicolas Beugnies uit Marke verlootte een gigantische kerstman uit chocolade onder de soepdrinkers, van wel 10 kilogram. Hij verkocht ook chocoladeboertjes. Groenten- en fruithandel Isabelle leverde gratis groenten.

Eetcafé De 7 Zonden maakt 60 liter soep en Bakkerij Sint-Pieter die binnenkort opent in Kuurne stelde zich kandidaat om al eens proef te draaien. Ten voordele van De Warmste Week leverden ze zestig broden.

(PVH / JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier