Flip Kowlier en Piet De Praitere steken een kaarsje aan voor volle brooddozen

Redactie KW

Lions Club Kortrijk Mercurius organiseert op 28 maart in de Damiaankerk een ‘Kortrikse Messe’ met acteur Piet De Praitere en zanger-muzikant Flip Kowlier. Met de opbrengst van deze unieke eredienst willen de leden van de Lions Club zoveel mogelijk lege brooddozen van Kortrijkse schoolkinderen vullen.

Lions Club Kortrijk Mercurius zet zich al sinds 1989 in om de noden van medeburgers zoveel mogelijk tegemoet te komen. “Iedereen kan vaststellen dat er behoefte is aan hulp. De gat in het sociale vangent worden talrijker en groter”, klinkt het. Om hun motto ‘We serve’ kracht bij te zetten, organiseren ze op 28 maart een ‘Kortrikse Messe’, de Mercurius Vespers.

Met de opbrengst van dit evenement willen we zoveel mogelijk de lege brooddozen vullen waarmee een aantal Kortrijkse lagere schoolkinderen dagelijks op de schoolbanken van MPI Pottelberg en Ter Bruyninge aankomen“, duiden de leden. “Want dit is een trieste realiteit die wij niet kunnen en willen aanvaarden. Die lege brooddoos zorgt voor trauma’s en stigmatisering bij kinderen die alle kans verdienen op een succesvolle toekomst.”

Kortrijkzaan Piet De Praitere en de Izegemse singer-songwriter Flip Kowlier werken mee aan het event. “Piet is een stand-upcomedian en acteur, onder meer bekend van zijn typetjes Etienne met het open verhemelte en Dikke Gilbert de la Tourette. Hij speelde ook OCMW-voorzitter Claude Delvoye in het populaire Bevergem. Op onze Mercurius Vespers krijgt hij het gezelschap van Flip Kowlier, de zanger die van het West-Vlaams zijn handelsmerk maakte.”

Een kind een vol jaar op school kunnen laten eten kost om en bij de 600 euro“, aldus nog de Lions Club. “Dat geld gaan we inzamelen om zo veel mogelijk kindjes te redden van hun lege brooddoos. Wij hebben schrijnende verhalen gehoord waar je toch eens moet van slikken.”

‘Mercurius Vesper, een miraculeuze messe in ‘t plat Kortriks’ vindt plaats op donderdag 28 maart om 20 uur in de Damiaankerk bij het Karmelietenklooster aan de Aalbeeksesteenweg 13 in Kortrijk. De aanwezigen kunnen zich verwachten aan een avond vol vertier, in ruil voor stoelgeld en een gift, wat dan meteen het goede doel moet helpen realiseren. Tickets zijn te bekomen via de Facebookpagina van Lions Club Kortrijk Mercurius. (MVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier