Finalisten van preselecties Belfius Beach Boutique in De Panne zijn bekend

Redactie KW

Op zaterdag 27 en zondag 28 april 2019 vindt de vijftiende editie van Festival aan Zee plaats. Ook dit jaar kan het publiek lokaal ontdekken in de Belfius Beach Boutique. De kanshebbers die in deze aparte festivaltent het beste van zichzelf zullen geven, zijn nu bekendgemaakt.

Festival aan Zee is de opener van het festivalseizoen. Op de affiche prijken steeds enkele bekende headliners. De voorbije jaren stonden Bart Peeters, Regi, Natalia en Clouseau in de Mainstage. De line-up wordt aangevuld met beloftevolle populaire acts, zoals eerder al Portland, Milo Meskens en Emma Bale. Daarnaast staan er ook enkele acts op de affiche die gericht zijn op kinderen. Vorig jaar pakte het festival uit met De Helden van Ketnet en de razend populaire rapper Jebroer.

Wedstrijdparcours voor lokaal talent

Om lokaal talent ook podiumkansen te kunnen geven, werd de festivaltent Belfius Beach Boutique in het leven geroepen. Dit podium wordt georganiseerd samen met de Jeugdraad & Jeugddienst van De Panne. Op dit podium kan en mag alles: stevige rockbands, intieme folkzangeressen, uitbundige DJ’s, pure singersongwriters, opzwepende covergroepen…

Om deze felbegeerde podiumplekken voor Festival aan Zee 2019 te verdelen, zetten organisatoren vzw Festival Dranouter en jeugddienst De Panne samen een wedstrijd op touw. Als eerste stap in het wedstrijdparcours moesten geïnteresseerden zich online inschrijven via de muziekwebsite Vi.be . Een mix of een geluidsopname was een van de voorwaarden.

Selectie uit 150 acts

De wedstrijd was een groot succes: in totaal schreven meer dan 150 bands en DJ’s zich in. De jury beluisterde alle inzendingen en maakte haar selectie. Zij mogen door naar de 2 live preselecties, die plaatsvinden op 1 en 22 februari 2019 in jeugdhuis De Planke in De Panne. Het gaat om 31 acts.

Op 1 februari 2019 geven deze artiesten het beste van zichzelf op de eerste preselectie: Kenzz, Anonymize, Crêpe Brulee, Random Walkers, Hard Destiny, Koeferbak Funk, Maanbar, D-Sire, Pulsar, Radio Ochtendglorie, Exception, D-Ryan, West Corner Brass Band, DJLenoise, The Black Gasolines en Unlock Dialogue.

Op de tweede preselectie van 22 februari is het de beurt aan: The Flashbacks, Galine, Jlntrix, Triplpe R, Vulgar Vow, Robex, Flo, DJ Nazdrovje, Ma, The Inductors, Mendre, Atmosics, Ibbs, M. Le Jean en George Dylan. Uiteindelijk krijgen 8 bands en 4 DJ’s de kans om te spelen in de Belfius Beach Boutique tijdens Festival Aan Zee 2019. Eén van die artiesten krijgt bovendien de eer om ook in 2020 op te treden in de Mainstage.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier