Finalisten ‘Mijn keuken, Mijn Restaurant’ openen restaurant in Oude Vismijn

Een eigen restaurant maakt sowieso deel uit van de toekomstplannen van Deborah en Jasmina. (foto VTM)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Op zondag 9 augustus openen de finalisten van Mijn keuken, Mijn Restaurant eindelijk hun restaurant. In Oostende staat de tweeling Deborah en Jasmina aan de kookpotten in de Oude Vismijn. “We hebben er vooral veel zin in”, klinkt het bij het duo uit Torhout.

De battles van Mijn Keuken, Mijn Restaurant zijn al even achter de rug. Na de battles zouden de vier winnende duo’s een pop-uprestaurant openen op vier verschillende locaties: Partners Lorenzo en Ayse nemen hun intrek in een klooster in Mechelen en Pino en Claudia zouden vanuit een oude brandweerkazerne opereren in Hasselt. Maar ook West-Vlaanderen speelt een belangrijke rol in het programma. De Oostendse Mira Ghyllebert en haar vriendin Ann-Sophie De Bock uit Overmere openen hun restaurant in een voormalige elektriciteitssite in Aalst. In Oostende zelf komt ook een restaurant. Het decor wordt de Oude Vismijn, Oostendser kan het haast niet.

Eerste vriendje

Het zijn de tweelingzussen Deborah en Jasmina Dekrem die er hun intrek zullen nemen. De 31-jarige tweeling woont in het Gentse, maar groeide op in Torhout en ging er ook naar school. “We zijn na onze studies in Gent blijven plakken, maar we komen nog regelmatig naar Torhout. Onze ouders wonen er nog steeds”, vertelt Jasmina. “Oostende is ons zeker niet onbekend. We kwamen er geregeld met onze ouders. Vooral de Vurige Maandagen kennen we goed (lacht). Het is ook de stad aan de kust waar je de tofste winkeltjes hebt. Eigenlijk is het best wel grappig. Mijn eerste vriendje was van Bredene en woont nu nog steeds in Oostende. Dat is ondertussen wel al 15 jaar geleden, maar toch doet dat me aan Oostende denken.”

Jasmina en Deborah kiezen niet voor vis, maar gaan de vegetarische toer op met hun restaurant in de Oude Vismijn. “We hebben de keuze gemaakt om bij onszelf te blijven, iets waar we ons goed bij voelen”, neemt Deborah over. “Daarom kozen we voor een volledig vegetarisch menu dat ook seizoensgebonden is. Daarnaast kiezen we er ook voor om met minstens één lokale producent samen te werken. Daar staan we echt wel op. We werken samen met een kaaswinkel die vooral heel lokale kaasjes laat proeven en zorgt voor een apart assortiment.”

Camera’s

“We hebben de zenuwen wel onder controle”, klinkt het bijna in koor als we vragen hoe de zenuwen gespannen staan voor de opnames. “Het blijft natuurlijk anders dan in een gewoon restaurant werken en er zal sowieso stress bij komen kijken. De camera’s zijn een extra factor waarmee we rekening moeten houden. We voelen ons klaar om erin te vliegen en hebben er vooral veel zin in.”

Genieten

Door de coronamaatregelen kregen Jasmina en Deborah meer tijd dan ze normaal hadden moeten krijgen om zich voor te bereiden als restaurantuitbaters. “We zaten op een goed ritme tijdens de eerste opnames en plots lag alles stil. Dat is iets waar we geen rekening mee hadden gehouden. We zaten echter niet in elkaars bubbel, maar toch hebben we veel kunnen oefenen. We hoorden elkaar wel dagelijks”, aldus Jasmina.

“De grote droom? Dat valt allemaal te bezien hoe we het er vanaf brengen. Een eigen restaurant maakt sowieso deel uit van onze toekomstplannen, maar dan moet het volledige plaatje wel kloppen. Laat ons eerst van dit avontuur genieten en dan zien we wel”, aldus het Torhoutse duo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier