Het officieel startschot werd gegeven met de sterlegging op de zeedijk van Master Matteo Simoni en Koen Mortier. De openingsfilm is 'Engel', de langspeelfilm van Koen Mortier. Engel verfilmt op zinderende wijze het veelgeprezen boek 'Monoloog van iemand die het gewoon werd tegen zichzelf te praten' van Dimitri Verhulst. In dat boek portretteert hij de laatste 24 uur van een wereldberoemde Belgische wielrenner. De plaatsen voor de openingsfilm zijn uitverkocht. Wie de film nog wil zien kan dat nog op zondag 9 september en op woensdag 12 september.

Tijdens de tweede dag van Filmfestival Oostende wordt 'De Dag' vertoond in regie van Gilles Coulier. De dramareeks ontspint zich in een spannend kat- en muisspel tussen politie en gijzelnemers bij een bankoverval. Filmfestival Oostende organiseert een binge-marathon van maar liefst elf uur. Van 11 uur tot middernacht kan je alle afleveringen zien.

Nog zaterdag wordt Eleanor & Colette vertoont met in de hoofdrol Oscarwinnares Hilary Swank. De Vlaamse acteur, Johan Heldenbergh, speelt haar trouwe levenspartner in de film. 'Eleanor en Colette krijgt trouwens ook een ster op de zeedijk in de 'Walk of Fame'. De grote ster van zaterdagavond is Veurnaar Arthur Blanckaert of Will Tura. In 'Will Tura, Hoop doet leven' schetst Dominique Deruddere een biopic van de Vlaamse zanger. In de film wordt aan de hand van privé foto- en videomateriaal voor het eerst een beeld geschetst van de persoonlijke kant van de artiest. Will maakt, samen met Dominique Deruddere en Slongs Dievanons, zijn opwachting op de rode loper om 19 uur. Slongs Dievanongs werd door Will Tura ingeschakeld om de titelsong onder handen te nemen. Om 20 uur start de vertoning in Kursaal Oostende.

Zondag wordt een grote dag voor Filmfestival Oostende. Niemand minder dan Jean-Claude Vandamme himself maakt zijn opwachting op de rode loper. Net voor hij de rode loper betreedt onthult hij zijn eigen ster in de Walk of Fame op de zeedijk. Hij speelt de hoofdrol in Lukas, een Franse actiethriller van formaat. In de film infiltreert hij in een gevaarlijke Nederlandse organisatie die geregeld geld witwast. Vlamingen Sam Louwyck en Kevin Janssens zijn zijn tegenspelers in de film. Ook zij maken, samen met de spierbundel, hun opwachting op de rode loper voor de film.

(JRO)

Het uitgebreide programma is te vinden op www.filmfestivaloostende.be

Het officieel startschot werd gegeven met de sterlegging op de zeedijk van Master Matteo Simoni en Koen Mortier. De openingsfilm is 'Engel', de langspeelfilm van Koen Mortier. Engel verfilmt op zinderende wijze het veelgeprezen boek 'Monoloog van iemand die het gewoon werd tegen zichzelf te praten' van Dimitri Verhulst. In dat boek portretteert hij de laatste 24 uur van een wereldberoemde Belgische wielrenner. De plaatsen voor de openingsfilm zijn uitverkocht. Wie de film nog wil zien kan dat nog op zondag 9 september en op woensdag 12 september.Tijdens de tweede dag van Filmfestival Oostende wordt 'De Dag' vertoond in regie van Gilles Coulier. De dramareeks ontspint zich in een spannend kat- en muisspel tussen politie en gijzelnemers bij een bankoverval. Filmfestival Oostende organiseert een binge-marathon van maar liefst elf uur. Van 11 uur tot middernacht kan je alle afleveringen zien. Nog zaterdag wordt Eleanor & Colette vertoont met in de hoofdrol Oscarwinnares Hilary Swank. De Vlaamse acteur, Johan Heldenbergh, speelt haar trouwe levenspartner in de film. 'Eleanor en Colette krijgt trouwens ook een ster op de zeedijk in de 'Walk of Fame'. De grote ster van zaterdagavond is Veurnaar Arthur Blanckaert of Will Tura. In 'Will Tura, Hoop doet leven' schetst Dominique Deruddere een biopic van de Vlaamse zanger. In de film wordt aan de hand van privé foto- en videomateriaal voor het eerst een beeld geschetst van de persoonlijke kant van de artiest. Will maakt, samen met Dominique Deruddere en Slongs Dievanons, zijn opwachting op de rode loper om 19 uur. Slongs Dievanongs werd door Will Tura ingeschakeld om de titelsong onder handen te nemen. Om 20 uur start de vertoning in Kursaal Oostende.Zondag wordt een grote dag voor Filmfestival Oostende. Niemand minder dan Jean-Claude Vandamme himself maakt zijn opwachting op de rode loper. Net voor hij de rode loper betreedt onthult hij zijn eigen ster in de Walk of Fame op de zeedijk. Hij speelt de hoofdrol in Lukas, een Franse actiethriller van formaat. In de film infiltreert hij in een gevaarlijke Nederlandse organisatie die geregeld geld witwast. Vlamingen Sam Louwyck en Kevin Janssens zijn zijn tegenspelers in de film. Ook zij maken, samen met de spierbundel, hun opwachting op de rode loper voor de film.(JRO)