Film Peegie op Eclips-TV en in De Spil

© Stefaan Beel
Redactie KW

Een kwarteeuw na de opnames van de eerste film van Peegie komt er nu een remake die in De Spil wordt vertoond. Heel Vlaanderen zal kunnen meegenieten via de seniorenzender Eclips-TV.

Eclips-TV is een televisiezender die zich vooral richt tot senioren en mensen uit de zorgwereld in het algemeen. Een nichezender dus die via Telenet en Proximus is te zien en die op piekmomenten toch netjes 320.000 kijkers aan de buis krijgt. De zender programmeert vooral oude VRT series en films.

Heel Vlaanderen en ook Brussel kan straks meegenieten van de remake van de film Peegie. Die werd in 1993 voor het eerst opgenomen door Volksveredeling die er eerder ook al een toneelversie van maakte. De nieuwe versie is veel korter dan het origineel. De wensen van de televisiekijkers is sterk gewijzigd. De remake is dus een ingekorte en vooral qua klank een opgefriste versie waaraan ook ondertitels werden toegevoegd. Peegie gaat op triem is te zien in zaal Komedie van De Spil op vrijdag 15 en zaterdag 16 juni om 19.30 uur en op zondag 17 juni om 14.30 uur.

(BCR)

Kaarten kosten 9/10 euro en zijn te koop via www.despil.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier