Film Fest Gent opent met nieuwe kortfilm Raoul Servais

Redactie KW

Het filmfestival wijdt in oktober ook een overzichtstentoonstelling aan de cineast.

Het 42e Film Fest Gent start op dinsdag 13 oktober en opent dus met de wereldpremière van ‘Tank’, de nieuwe kortfilm van levende legende Raoul Servais. De animatiefilm zal die avond vertoond worden voor de officiële openingsfilm, ‘D’Ardennen’ van Robin Pront.

‘Tank’ is geïnspireerd door het gedicht ‘Le Tank’ dat de Franse pacifistische dichter Pierre-Jean Jouve schreef over de nieuwe oorlogsmachine die op 15 september 1916 tijdens de Slag aan de Somme in WOI door de Britten werd ingezet tegen de Duitsers. Servais noemt zijn werk ‘een vrije interpretatie van die eerste tankaanval, waarbij de traumatische ervaring wordt beschreven voor zowel de loopgravensoldaten als de tankbemanning”.

Ter gelegenheid van de wereldpremière opent donderdag 15 oktober in Gent ook een overzichtstentoonstelling ‘De wereld van Raoul Servais: vroeger… nu… straks‘. Die belicht het werk van de 87-jarige Vlaamse animatiepionier, van het prille begin tot zijn jongste kortfilm ‘Tank’ en zijn ambitieuze project ‘Duiven’.

(Bron : Film Fest Gent)

>> De tentoonstelling loopt van 15 oktober tot en met 8 november in het complex ZEBRASTRAAT (Zebrastraat 23) in Gent en zal alle dagen open zijn van 11 tot 18u, behalve op de maandagen 26/10 en 2/11. Toegang: 2,5 euro.