Filip Strobbe wordt de nieuwe directeur van het Cultuurcentrum Brugge

Stefan Vankerkhoven

De stad Brugge heeft Filip Strobbe aangesteld tot de nieuwe algemeen directeur van het Cultuurcentrum Brugge. In 2015 nam hij ontslag als directeur van de vzw Brugge Plus omwille van de politieke bemoeienissen.

Voor Filip Strobbe (53) is het een blij weerzien met cultureel Brugge. Hij stond acht jaar lang aan het hoofd van de vzw Brugge Plus, die onder meer de Brugse Triënnales organiseert. Maar in 2015 kwam hij in conflict met toenmalig burgemeester Renaat Landuyt. Tot september is hij operationeel directeur van het orkest Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor. Nadien treedt hij in dienst van het Cultuurcentrum Brugge, net voor de start van de viering van 150 jaar stadsschouwburg.

Beste kandidaat

In een vorig leven was Filip Strobbe ook tien jaar directeur van De Spil in Roeselare. Hij nam met succes deel aan het vergelijkend examen voor algemeen directeur van het Cultuurcentrum Brugge: hij bleek de beste van alle kandidaten. Dat examen houdt ook een proef in waarbij de kandidaten een nieuw beleidsprogramma moeten uitschrijven. Hoe Filip Strobbe de toekomst van het Cultuurcentrum ziet, wil hij nu nog niet kwijt. Maar er zijn toch veranderingen op til. “Ik wil eerst in overleg gaan met mijn medewerkers en met het stadsbestuur”, luidt het mysterieuze antwoord.

Duo

Tot in september blijft het duo Peter Devisch (zakelijk directeur) en Peter Roose (artistiek directeur) het Cultuurcentrum Brugge leiden. Hun functie is al jarenlang ‘waarnemend’, omdat onder het vorig stadsbestuur geen examen werd uitgeschreven voor deze functie. Hoe hun toekomstige rol wordt, is nog niet duidelijk. Hoogstwaarschijnlijk blijven zij deel utmaken van het team van Cultuurcentrum Brugge.

Op bijgaande foto wordt Filip Strobbe geflankeerd door cultuurschepen Nico Blontrock en burgemeester Dirk De fauw.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier