Fans blijven Willy Willy en The Scabs trouw

© GF
Redactie KW

De nieuwe verzamelaar van de band is deze week de hoogste nieuwe binnenkomer in de Ultra Album top 200.

Op woensdag 13 februari jongstleden overleed Willy Willy op 59-jarige leeftijd ten gevolge van kanker. De in Oostende geboren gitarist speelde bij Arbeid Adelt!, Vaya Con Dios, maar het langst van al bij The Scabs.

Deze band rond zanger-gitarist Guy Swinnen onderneemt momenteel een ’40 Years’-theatertournee. Ter ondersteuning bracht hun platenfirma Play It Again Sam Belgium zopas de nieuwe verzamelaar ‘Favourites’ uit. Dit wordt door de fans van The Scabs duidelijk gewaardeerd, want deze week komt deze compilatie op nummer vijf binnen in de Ultra Album top 200, de hoogste nieuwkomer.

‘Favourites’ is een bijzonder album, want bevat naast klassiekers ook minder bekende songs en vier akoestisch gespeelde nummers, opgenomen in de Ancienne Belgique in Brussel tijdens hun ‘Power Off-tour. Tal van die tracks zullen binnenkort in West-Vlaanderen op meerdere plaatsen te beluisteren vallen.

Aanstaande zaterdag 6 april al treden The Scabs op in cultureel centrum Casino in Blankenberge. Op vrijdag 12 april doen ze het Meeting- en Eventcentrum Staf Versluys in Bredene aan. Op zaterdag 27 april spelen ze in het Concertgebouw in Brugge. Op vrijdag 10 mei tenslotte zijn ze te gast in cultureel centrum De Spil in Roeselare. Telkens helaas zonder Willy Willy.

(SVV)

http://www.thescabs.be/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier