Familie Godderis vult Exporuimte Burg in Brugge met diverse soorten kunst

© (Foto SVV)
Redactie KW

Piet Godderis moet het vooral hebben van geometrische vlakken en primaire kleuren. Zijn drie jaar jongere echtgenote Erica De Vlamynck wendt de aquareltechniek aan om maatschappelijke thema’s te tacklen, terwijl hun beider dochter Sien Godderis zich uitleeft in keramisch, driedimensionaal werk dat klei, gips of cement als basis heeft. Goed voor de gezamenlijke expositie ‘Pickles’, een mix van kleuren, vormen en verhalen.

Op Sant 2020, de tweejaarlijkse kunstwedstrijd voor Brugse actuele beeldende kunstenaars, ging Sien Godderis (41) met de aanmoedigingsprijs en de bijbehorende duizend euro naar huis. In Exporuimte Burg is er dezer dagen meer werk te zien van haar dan in de Hendrik Pickeryzaal van de Stadshallen, onderdeel van het Belfort op de Brugse Markt. “Ik werk zowel in een organische als een geometrische vormentaal”, zegt Sien Godderis. “Dankzij vorm en kleur geef ik intuïtief betekenis aan mijn composities die op die manier een eigen herkenbare beeldentaal vormen. Als onderdeel van een universeel verwerkingsproces onderzoek ik de verbeelding van in het collectief ingesijpelde indrukken.”

Haar vader Piet Godderis (71) stapt uit de realiteit met geometrische vlakken, lijnen en primaire kleuren. “Ik wend primaire kleuren als blauw, zwart, rood, oranje, wit en grijs aan om tot concrete en abstracte kunstvormen te komen”, aldus Piet Godderis. “Het is aan de toeschouwer om daar een betekenis in te zoeken. Sommige zaken zijn heel herkenbaar zoals het masker van Toetanchamon of, dichter bij huis, het Concertgebouw.”

De techniek waar zijn echtgenote Erica De Vlamynck (68) vaardig in is, heet aquarel. “Vaak ga ik thematisch te werk”, zegt ze. “Die onderwerpen zijn vaak geëngageerd en variëren van de holocaust over de vluchtelingenproblematiek tot de nog steeds aan de gang zijnde coronacrisis.”

Deze familietentoonstelling kun je nog tot en met donderdag 15 oktober gaan bezichtigen in Exporuimte Burg, Burg 11. Dagelijks van maandag tot en met vrijdag van 9 uur tot 18 uur. Gratis toegang.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier